Ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους πολιτικούς που έσπευσαν να στηλιτεύσουν την επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, κατηγορώντας τον ότι έβγαλε στα μανταλάκια δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζίτες με φασιστικό τρόπο. «Εάν δεν βλέπαμε ότι η ανάρτηση αυτή είναι από τον Παύλο Πολάκη, πώς θα τον ξεχωρίζαμε από τον Κασιδιάρη;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος τώρα εξεγείρεται εναντίον του Παύλου Πολάκη και συνολικώς του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως σέβεται τη Δικαιοσύνη και τον Τύπο συγκυριακά, καθώς είναι δεκάδες οι φορές που έχει εξαπολύσει αήθεις επιθέσεις σε εκπροσώπους τους κατά το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Ιδίως με αφορμή την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση του φαρμακευτικού κολοσσού Novartis, ο υπουργός έχει δώσει ρεσιτάλ χυδαιότητας τα τελευταία χρόνια.

Πριν από μόλις λίγους μήνες, τον Ιούλιο του ‘22, είχε επιτεθεί στη Δικαιοσύνη με αφορμή το επίμαχο δικαστικό βούλευμα το οποίο ακύρωνε με τον πιο σαφή τρόπο τα περί «σκευωρίας Novartis», λέγοντας «στη δημοκρατία όλοι κρίνονται και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του σε ντροπή ή σε τιμή». Τότε οι δικαστές είχαν αντιδράσει, καταδικάζοντας τις δηλώσεις σκοπιμοτήτων, όπως είχαν πει.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αδωνις Γεωργιάδης προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα εξ αφορμής της υπόθεσης της Novartis. Εχει ξεστομίσει εξάλλου πολλές φορές προκλητικά πως η Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να μπει στη φυλακή. Στα τέλη του 2022 μάλιστα επανήλθε στις ύβρεις του, κι ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε από το βήμα της Βουλής «το ότι πρέπει να μπει η κυρία Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ηταν λάθος η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου», σε μια πρωτοφανή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης σε βάρος της εισαγγελέως.

Ο υπουργός Ανάπτυξης φημίζεται πάντως για την αντιθεσμική παρέμβαση στη δικαστική εξουσία, παρότι κατά καιρούς εξαπολύει βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό ακριβώς, για τις παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως ήταν από τους πρωτεργάτες του αντιθεσμικού κινήματος «βγάλτε τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της Novartis».

Ζητούσε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis
Από κοινού με άλλους εμπλεκομένους, ανάμεσά τους ο Αντώνης Σαμαράς, ζητούσε, πέρα από κάθε λογική και θεσμικότητα, να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», προκειμένου, όπως διατράνωνε τότε έξαλλος, να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει πλήρως η αλήθεια.

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης έχει βεβαρημένο ιστορικό όχι μόνο στις επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και εναντίον εκπροσώπων του Τύπου, όταν εκείνοι του ασκούν, ως οφείλουν, κριτική για τους χειρισμούς του και τις αποφάσεις του για μια σειρά κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν τους πολίτες.

Την περίοδο της πανδημίας είχε επιτεθεί και στην παρουσιάστρια του MEGA Ράνια Τζίμα, την οποία πρόσβαλε -όπως και τους συνεργάτες της- με ποταπό τρόπο, επειδή απλώς δεν τον λιβάνισε, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα κανάλια, καθώς τον ρωτούσε επιμόνως σχετικά με δηλώσεις με τις οποίες ομολογούσε ότι το άνοιγμα του τουρισμού είχε ως αποτέλεσμα τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα.

Πριν από λίγους μήνες επιτέθηκε με αήθη τρόπο και σε δημοσιογράφο, πάλι από τηλεοπτικού άμβωνος, όταν του άσκησε κριτική για τις αυξήσεις στα τρόφιμα, λέγοντάς της «σταματήστε την κλάψα» και αποκαλώντας την «Συριζαία». Είχε δε προσπαθήσει να κάνει το μαύρο άσπρο, προσπαθώντας να μας πείσει πως οι τιμές των βασικών τροφίμων δεν παρουσιάζουν σημαντικές μεταβολές.

Ακόμη πιο πρόσφατα, πριν από μόλις λίγα εικοσιτετράωρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε ακόμη και στη… σάτιρα, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη κατά της σάτιρας του Χριστόφορου Ζαραλίκου με αφορμή βίντεο του γνωστού κωμικού που τον καλεί να «κόψει τον λαιμό του».

Τυφλωμένος από το μίσος του προς την Ελένη Τουλουπάκη, η οποία προσπάθησε να βρει την αλήθεια όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε ξεπεράσει στις αρχές του 2019 ακόμη και τον ίδιο το τον εαυτό, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει την κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς!

Πριν από μόλις λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τα άλλα υποτίθεται πως ομνύει στην ελευθερία του Τύπου, επιτέθηκε με αήθη τρόπο στους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τις διαστάσεις του σκανδάλου Novartis, οι οποίοι, σημειωτέον, λίγο αργότερα αθωώθηκαν.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, τον Ιανουάριο του 2022, ο πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει «υπόκοσμο» και «συμμορία» τους ερευνητές δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, δίχως να τους κατονομάζει, λέγοντας προκλητικά, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ελευθεροδολοφονία… Με αυτό τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά». Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιτεθεί και κατά της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ζητώντας μάλιστα το κλείσιμό της. Μέχρι και από το βήμα της βουλής εξύβρισε και κατασυκοφάντησε τους εργαζόμενους του ομίλου μας.

Εκτός από απαράδεκτες, αυτές οι αναφορές υπήρξαν και εκτός νόμου, καθώς, αποκαλώντας τους «υπόκοσμο» και «συμμορία», ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μέσα στον ναό της δημοκρατίας, παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας των διωκόμενων δημοσιογράφων. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, όπως και συνολικώς η κυβέρνηση και η «γαλάζια» παράταξη, που σήμερα δίνουν ρεσιτάλ επιλεκτικής ευαισθησίας, ενοχλημένοι δήθεν από την επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ζητώντας την άμεση αποπομπή του από το ΣΥΡΙΖΑ.