Πολιτικές εξελίξεις με προκήρυξη εκλογών μέσα σε σκηνικό βρωμιάς και σαπίλας

Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων ξεκινάει μετά την παύση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Από πλευράς κυβέρνησης, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για το χρόνο των εκλογών με το κυρίαρχο σενάριο να παραμένει η 9η Απριλίου και σύμφωνα με τις πληροφορίες η προκήρυξη των εκλογών να γίνει στις 9 Μαρτίου είτε μέσα από ένα τηλεοπτικό μήνυμα στο Μαξίμου είτε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου.
Στις 10 Μαρτίου θα κλείσει η Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την επίσπευση των εκλογών την βοηθάει και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνταράσσεται από εσωστρέφεια η οποία ξεκίνησε από την καταδίκη Παππά, συνεχίστηκε με την κόντρα Τσίπρα-Πολάκη και την αποπομπή του δεύτερου από τα ψηφοδέλτια και ενδεχομένως να συνεχιστεί αφού τις επόμενες ημέρες το ειδικό δικαστήριο θα αποφανθεί για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη και τη υπόθεση Νovartis.

Η ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν τις εκλογές, ευνοεί τον Πρωθυπουργό να αναπτύξει το αφήγημά του το οποίο συνοδεύεται με θετικές ειδήσεις, όπως για παράδειγμα ο νέος κατώτατος μισθός που θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες, στις 3 Μαρτίου στο υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Όπως λέγεται, ο νέος κατώτατος μισθός μπορεί να έχει μπροστά το νούμερο 8, δηλαδή να φτάσει τα 800 ευρώ.

One thought on “Πολιτικές εξελίξεις με προκήρυξη εκλογών μέσα σε σκηνικό βρωμιάς και σαπίλας

Comments are closed.