Η ανάρτηση του Πολάκη με τους 15 δημοσιογράφους του συστήματος που τρώνε ακόμα τον άμπακο από τις διάφορες λίστες Πέτσα (δεν είναι μία, είναι πάμπολλες) και αυτοί και τα αφεντικά τους, προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέων, γραμματέων, φαρισαίων και υποκριτών. Αντί το σύστημα να κοιτάξει τα χάλια του, τους συμβιβασμούς του, τις κλεψιές, τις λωποδυσίες και τα αμαρτήματά του, βγάζει και γλώσσα, διχαλωτή και φιδίσια, φαρμακερή και αποτρεπτική της αλήθειας.

Προσπαθεί να αμυνθεί και να μην επιτρέψει την ανάδειξη της ωμής , κυνικής αποκάλυψης. Τρέμει και με την αρωγή βαστάζων του, έμμισθων ρουφιάνων και χαφιέδων, επιδιώκει το ίδιο την στοχοποίηση και τη δολοφονία χαρακτήρων όσων αντιδρούν στις μεθοδεύσεις για μία ακόμη παρτίδα λογοκρισίας , εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Οι ταγματασφαλίτες της απόκρυψης, της διαφθοράς, της βρώμας και της δυσωδίας, των χρηματισμών και των πλειστηριασμών, των υποκλοπών και των εκτροπών, επιχειρούν να βγουν κι από πάνω.

Ο καθένας που αναρτά φωτογραφίες σπιούνων και λιμοκοντόρων που υπηρετούν το παρακράτος της παραενημέρωσης, λέει τα αυτονόητα που διατυμπανίζει, θέλει και κραυγάζει ο Λαός: Την κάθαρση. Ξέρουν καλά όλοι τους ότι η λέξη να «τελειώνουμε ή να καθαρίσουμε», δεν αφορά φυσική εξόντωση αλλά θεσμική παρέμβαση για να πάνε οι ψεύτες και οι αλητήριοι, φυλακή. Να πληρωθεί η ατιμωρησία, από μία δικαιοσύνη που ποδηγετείται, φοβισμένη στη γωνία της βολεψιάς και του συμβιβασμού.

Άρα, οι δημοσιογράφοι, ας κοιμούνται ήσυχοι. Τους εξασφαλίζει προστασία το υπουργείο του κ.Θεοδωρικάκου. Με ένστολους, σκοπιές, έξτρα μεροκάματα, συνεχή αστυνόμευση. Τι θέλουν , κι άλλους;

Τα ονόματα

Πέραν των… κατατρεγμένων δημοσιογραφίσκων, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που  οφείλουν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Αλλά στην έντιμη Δικαιοσύνη: Χριστοφοράκος, Νικολάου, Πάτσης, Λιγνάδης, Ν. Γεωργιάδης, Δημητριάδης, Σπυράκη και αρκετοί ακόμα. Η θέση τους, είναι στα μπουντρούμια, είτε του Κορυδαλλού είτε της λαϊκής αποδοκιμασίας. Ουδείς, ζητά προγραφές. Απονομή δικαίου, ζητάει ο Λαός. Και μέχρι να γίνει, θα υπάρχουν ανάλογες  δημόσιες αποδοκιμασίες. Και όλες τους είναι απολύτως νόμιμες και θεμιτές.