Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ένας άνθρωπος ο οποίος ελέγχεται για τέτοια παραπτώματα, δεν υπήρχε περίπτωση να μπορεί ανενόχλητος να βγαίνει σε πανελλαδική συχνότητα και να επιτίθεται στην αρχή η οποία τον διερευνά!

Μιλάμε φυσικά για τον έλεγχο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, υπό τον επικεφαλής της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ., Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που καταλήγει στην εντολή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακίνητων, επτά συνεργατών του δεσμεύσεις και εταιρειών του παρουσιαστή.

Το πόρισμα, που αριθμεί πάνω από 90 σελίδες, εντοπίζει στοιχεία και ζητεί να διερευνηθούν από την οικονομική εισαγγελία αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου με εκτιμώμενη ζημία περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην Ελλάδα όμως, ο ελεγχόμενος Κοκλώνης, ο οποίος ήδη έχει ένα βεβαρυμένο επιχειρηματικό παρελθόν με «κανόνια» που έγραψαν ιστορία, όχι απλά συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε πανελλαδική συχνότητα, αλλά έχει το θράσος να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους του ως «ασπίδα» έναντι της έρευνας των διωκτικών αρχών.

Έχει μάλιστα επιστρατεύσει τηλεπερσόνες και celebrities να τον «υπερασπίζονται» δημόσια, ενώ οι διωκτικές αρχές τον διερευνούν. Προσπαθούν δηλαδή να εργαλειοποιήσουν την αναγνωρισιμότητα τους, για να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης! Διότι, εάν έχουν γνώση της οικονομικής διαχείρισης Κοκλώνη, θα πρέπει να καταθέσουν στις αρχές ως μάρτυρες, αλλιώς εάν δεν γνωρίζουν, οφείλουν να σιωπήσουν.

Το γεγονός όμως ότι σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο Κοκλώνης, είχε καταφέρει να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που τρέχει στο Υπουργείο Ανάπτυξης για επένδυση περί τα 10 εκατομμύρια σε εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 4,000 ευρώ!

Η τελευταία αυτή περίπτωση, δείχνει σχέσεις του Νίκο Κοκλώνη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στενές σχέσεις.

Το ερώτημα λοιπόν πρέπει να απευθυνθεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό: Από που αντλεί αυτό το θράσος ο Νίκος Κοκλώνης κύριε πρωθυπουργέ;