Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και αντίστοιχου λογισμικού παρακολούθησης, μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές στη χώρα μας.

Στην PEGA καταθέτουν οι επικεφαλής των δύο ελληνικών ανεξάρτητων Αρχών που εμπλέκονται, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος.

Ο κ.Ράμμος εμφανίστηκε αποφασισμένος να κάνει τη δουλειά του παρά τα εμπόδια που ρίχνουν στο δρόμο του όσοι θέλουν να «κουκουλώσουν» το σκάνδαλο:

«Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει το νόμο. Σεβαστή η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα, αλλά δεν με έπεισε και δεν με τρόμαξε», είπε μεταξύ άλλων.

Θα μιλήσει ακόμα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα παρακολούθησης τόσο της ΕΥΠ, όσο και του Predator, ενώ στη συζήτηση θα συμμετέχει ο του Μάικλ Ο’ Φλάχερτι, επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA).

Την ίδια στιγμή, ολοένα και φουντώνουν οι φήμες και οι πληροφορίες, ότι ένας βασικός λόγος που «τρέχουν» στο Μαξίμου για να κάνουν τις εκλογές όσο ποιο γρήγορα γίνεται, είναι για να «προλάβουν» την έκδοση του πορίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…