Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη γνωστοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών μετά την ατελείωτη σεναριολογία και τις αντικρουόμενες κυβερνητικές διαρροές για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Μετά τις 4 Μαρτίου -οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ- ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνουν οι συνομιλητές του, έχει κυκλώσει στο ημερολόγιό του την 9η Απριλίου. Σχεδιάζει μάλιστα να «ντύσει» τις ανακοινώσεις του με την προαναγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού προκειμένου εξωραΐσει το κοινωνικό του προφίλ. Η διάλυση της Βουλής αναμένεται στις 10 Μαρτίου.

Από την κυβέρνηση ισχυρίζονται πως ο Κ. Μητσοτάκης έχει δείξει θεσμική υπευθυνότητα και είναι συνεπής ως προς την αρχική δέσμευσή του περί διενέργειας εκλογών προς το τέλος της τετραετίας. Η ημερομηνία, εντούτοις, που φέρεται να έχει καταλήξει το Μαξίμου, όπως επισημαίνουν οι γνώστες του παρασκηνίου, εξυπηρετεί και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση επιθυμεί να προηγηθούν οι εκλογές της έκδοσης του πορίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες παρακολουθήσεις, που αναμένεται στις 15 Απριλίου. Ήδη ισχυρούς πονοκεφάλους προκαλούν στα μέλη του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα οι πρωτοβουλίες και οι δραστηριότητες που ξεδιπλώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να πέσει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στις αιτίες υποχώρησης του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Την Τρίτη στην PEGA Ράμμος και Μενουδάκος
Γαλάζια στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για την ακρόαση, την Τρίτη, του πρόεδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου και του επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνου Μενουδάκου στην Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αμφότεροι αναμένεται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα σχετίζονται με την υπόθεση των επισήμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ αλλά και με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναζητά γραμμή άμυνας έναντι της επίσκεψης στην Αθήνα, στις 6 Μαρτίου, των μελών της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η δολοφονία Καραϊβάζ, η ελευθερία του Τύπου, η διαφθορά, οι παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και οι υποκλοπές συγκροτούν τη θεματολογία που θα τεθεί στον φακό της Επιτροπής. Η εμπλοκή των ευρωπαϊκών Επιτροπών στα ζητήματα κακοποίησης των θεσμών κυοφορεί, όπως αναγνωρίζουν κομματικά στελέχη, τον εκλογικό κίνδυνο για τη Ν.Δ. να διευρυνθεί το χάσμα με εμβληματικά πρόσωπα του κεντρώου χώρου και να τορπιλιστεί η προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να επανασυσπειρώσει το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα.

Κανείς από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος ακόμα δεν έχει κατανοήσει για ποιο λόγο αποπέμπεται (επί της ουσίας) ο βουλευτής και πρώην υπουργός Π.Πολάκης από την στιγμή που εξέφραζε τις επί χρόνια θέσεις του κόμματος τουλάχιστον μέχρι… χθες.

Ο Π.Πολάκης ήταν ο επικεφαλής του «σκληρού ροκ» του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα δεν υπήρχε καλύτερος από αυτόν μέσα στο κόμμα για να το κάνει όπως αυτός.

Η κόντρα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Πολάκη με την ηγεσία του κόμματος έχει ξεκινήσει από τις 19 Φεβρουαρίου όταν ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει πως αν δεν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια ο Μιχάλης Χαιρετάκης τότε θα αποσύρει και ο ίδιος την υποψηφιότητα του.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου τότε ήταν άμεση σημειώνοντας , πως «όρους  στο κόμμα δεν βάζει κανένας».

Λίγες ώρες αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκανε ένα βήμα πίσω καθώς με νέα ανάρτηση έλεγε ότι παραπέμπει στα όργανα του κόμματος.

Προφανώς, και επρόκειτο για τεχνητή ηρεμία.

Μετά την ανάρτηση Πολάκη για βαθύ κράτος που επρόκειτο βασικά για πολιτική δήλωση με σχεδόν όλες τις θέσεις που εξέφραζαν κατά καιρούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του Α.Τσίπρας για δικαστές και δημοσιογράφους προσκείμενους στη ΝΔ, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να τον «τελειώσουν» από το κόμμα.

Δηλαδή ο Π.Πολάκης εξέφρασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες ημέρες, αλλά και τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε να εκδιωχθεί.

Ο Παύλος Πολάκης, στην ανάρτησή του, μιλά για «βαθύ κράτος», συμπληρώνοντας ότι «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!».

Μάλιστα θέτει και παραμέτρους:

«-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππά που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!

-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.

-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες.

-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες ,με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών.»

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποπέμψει τον Π.Πολάκη, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως αποπέμπει τις μέχρι πρώτινος θέσεις του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε με την χθεσινή του στάση ότι σταματάει το «σκληρό ροκ» των τελευταίων μηνών.

Μένει να φανεί το γιατί. Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός…