Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Πολάκη στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τα αρμόδια όργανα να καλούνται να λάβουν αποφάσεις για τη συνέχεια, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών.

Ήδη με απόφαση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Χανίων απομακρύνεται από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας, με τον Γιάννη Ραγκούση να παίρνει τη θέση του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την Τρίτη η επιτροπή Δεοντολογίας

Οι αποφάσεις για το μέλλον του Παύλου Πολάκη στην Κουμουνδούρου θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση.

Εκεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα» προσθέτει η Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.