Καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γρεβενά, από όπου επιχείρησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον «καπετάνιο» που οδηγεί την Ελλάδα σε ασφαλή λιμάνια. Και το έκανε θέτοντας το γνωστό πλέον τρομολαγνικό δίλημμα «Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ;» και «Ασφαλής χώρα ή τριτοκοσμική;».

Και την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος έχουν αποδυθεί σε όργιο ισχνών, αλλά προεκλογικού τύπου παροχών, όπως τα διάφορα pass, ή οι υποσχέσεις για «γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού», ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται χάριν της προεκλογικής περιόδου να μπει στον πειρασμό να τάξει πράγματα, τα οποία ξέρει ότι αύριο δεν μπορώ να υλοποιήσω».

«Τώρα συγκρίνετε μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας και την προηγούμενη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ κι έχετε μπροστά σας μία ξεκάθαρη επιλογή: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης; θα εξακολουθούμε να έχουμε μία χώρα η οποία είναι ασφαλής, θωρακίζει τα σύνορα της, μετράει στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε σε εποχές τριτοκοσμικών αναζητήσεων και άλλων γεωπολιτικών ανησυχιών;», είπε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την προεκλογική αντιπαράθεση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν η πόλωση και οι στείρες αντιπαραθέσεις, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «κοιτάμε μπροστά με αυτοπεποίθηση, μιλάμε για το έργο μας, μιλάμε για το μέλλον, δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις, δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα , δεν μας ενδιαφέρει η πόλωση και νομίζω ότι ούτε εσάς ενδιαφέρει. Οι πολίτες νοιάζονται για το ποιος θα λύσει τα προβλήματά τους. Από εκεί και πέρα θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση αλλά θα συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση και με εμπιστοσύνη να παλεύουμε για τη δικιά σας προκοπή, για το δικό σας καλό».

«Το σκάφος της πατρίδας είναι σήμερα ασφαλές και οι Έλληνες αισθάνονται όλοι πιο ασφαλείς, γιατί, παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε και τηρήσαμε τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε τους φόρους, δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας, θωρακίσαμε τα σύνορά μας. Ναι, γιατί και η θάλασσα έχει σύνορα τα οποία πρέπει να προστατεύονται», είπε επίσης, καταγγέλλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «δεν πρόκειται χάριν της προεκλογικής περιόδου να μπω στον πειρασμό να σας τάξω πράγματα, τα οποία ξέρω ότι αύριο δεν μπορώ να υλοποιήσω. Αυτά τα αφήνω για άλλους, οι οποίοι, εξάλλου, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο να σχίζουν μνημόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο, και μετά να μας βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά σε τρίτο μνημόνιο, για να τσακίσουν, τελικά, τη μεσαία τάξη».

Όσον αφορά τον νομό Γρεβενών, δήλωσε αισιόδοξος γιατί τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να στηρίζει την περιοχή με την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, ενώ εξήγγειλε επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στα Γρεβενά, η οποία έκλεισε το 2012, λέγοντας ότι «άνοιξε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ξανανοίγει πάλι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».