Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και -τουλάχιστον- τις 8 Ιανουαρίου, οι Βέλγικες αρχές παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματα της Εύας Καϊλή από τη φυλακή. Τα περισσότερα έγιναν στην αδερφή της Μανταλένα και έναν στον πατέρα της.

Σύμφωνα με τις καταγραφές που παρουσιάζουν οι εφημερίδες La Reppublica και Le Soir, οι Βέλγοι στις αναφορές τους σχετικά με τις συνομιλίες αναφέρουν:

Στις 24/12 λίγες μέρες μετά τη σύλληψή της: «Η Εύα έχει καταρρεύσει από την καταστροφή που έχει υποστεί, αισθάνεται ντροπή. Η αδερφή της την παρηγορεί και τη διαβεβαιώνει ότι θα ξεχαστούν γρήγορα».

Στις 26/12 νέα επικοινωνία με την αδερφή της: «Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει διαμέρισμα στο Κολωνάκι για να έχει ένα έσοδο. Η Μανταλένα σκέφτεται να τερματίσει τη λειτουργία της επιχείρησής της».

Στις 8/1 και σε μια πιο ενδιαφέρουσα συνομιλία η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδερφή της: «Η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδερφή της να πάρει κάποια USB, δίπλα από τον καθρέφτη».

Την “καίει” ο Παντζέρι για 250.000 ευρώ από το Κατάρ

Για μια συνάντηση στο Κατάρ τον Μάιο του 2019, έχει κάνει λόγο ο μάρτυρας – κλειδί και κατηγορούμενος για το Qatar Gate, Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έχει μιλήσει στις βέλγικες αρχές με σκοπό να «ελαφρύνει» τη δική του θέση.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Αντόνιο Παντζέρι, κάνει λόγο για μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο Κατάρ. Αρχικά στο «ραντεβού» ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί εκείνος, όμως λίγο πριν την πραγματοποίησή του ενημέρωσε πως δεν θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τον Παντζέρι, η συνάντηση θα είχε σαν θέμα τις Ευρωεκλογές του 2019. Συγκεκριμένα θα συζητούσαν τους όρους και τις κατευθύνσεις του λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ. «Ήταν αναγκαίο να «ποντάρουν» σε υποψηφίους που θα εκλέγονταν σίγουρα» φέρεται να λέει ο Παντζέρι στις βέλγικες αρχές.

Έδωσα στο Κατάρ δύο ονόματα: Αντρέα Κοτσολίνο και Λάρα Κόμι. Ο Φρανσέσκο Τζόρτζι μίλησε για τη σύντροφό του, την Εύα Καϊλή. Αυτοί οι υποψήφιοι χρειάζονταν λεφτά για τις εκλογικές τους καμπάνιες. Είμαι σίγουρος ότι μετά τη συνάντηση στη Ντόχα μεταξύ των συγκεκριμένων ανθρώπων τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, αν και εκφράζει αμφιβολίες για την παρουσία της Εύας Καϊλή, είναι σίγουρος ότι οι Αρχές του Κατάρ αποδέσμευσαν πόρους ύψους 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους τρεις υποψηφίους.