Η τουρκοκυπριακή κοινότητα θρηνεί τον θάνατο των μελών της ομάδας βόλεϊ και της συνοδείας τους στον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Ανάμεσα στα θύματα είναι και τα εγγόνια του Κενάν Ακίν, ενός από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού που υπήρξε «βουλευτής» και «υπουργός» του ψευδοκράτους.

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα συνεχίζει να πενθεί, ενώ ο τουρκοκυπριακός Τύπος στάθηκε σε μια ιδιαίτερη ιστορία και συγκεκριμένα στον θάνατο των αγοριών, που είναι εγγόνια του Κενάν Ακίν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, sigmalive.com.

Πρόκειται για τα αδέλφια Doruk και Alp Akın οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου. Την κηδεία των δυο αγοριών, αλλά και άλλων που έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς, κάλυψαν με εκτενή ρεπορτάζ πολλά τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.

Η φωτογραφία του πατέρα τους, Osman Akin, έγινε viral στο διαδίκτυο καθώς κοίταζε για πολλή ώρα τη στολή και ανέπνεε το άρωμα του γιου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κενάν Ακίν, ήταν ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996 στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Εναντίον του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών δυνάμεων, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ καταζητείται από την INTERPOL, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού, έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη 10 άτομα. Το 2009 ο Ακίν σε συνέντευξή του, όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον ήρωα Σολωμού στην Δερύνεια, αλλά δήλωσε προκλητικά πως: «Θα τον πυροβολούσα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.