Ομόφωνα ένοχος κηρύχθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών τι 2016.

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές και στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ,αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάππα ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών που συγκρότησαν το Ειδικό Δικαστήριο στην οποία κατέληξαν μετά από διάσκεψη που προηγήθηκε τις επόμενες μέρες κεκλεισμένων των θυρών.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την πρόταση επί των ποινών από τον εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα,ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας αντικατέστησε από την προηγούμενη συνεδρίαση τη συνάδελφο του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία αγορεύοντας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων.

Ωστόσο οι δικαστές, αποτίμησαν διαφορετικά το αποδεικτικό υλικό και οδηγήθηκαν σε απόφαση ενοχής.

Ο Νίκος Παππάς όπως είπε ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης δεν υπέβαλε αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών γιατί δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος.