Σε φιλοκυβερνητικό κανάλι είχαν την «έμπνευση» να κάνουν ένα ρεπορτάζ στον δρόμο για να «αφουγκραστούν» την γνώμη των πολιτών για το Market Pass.

«Δεν έκανα ακόμα», «όχι δε θα κάνω, κοροϊδία δεν είναι 33 ευρώ;», «κοίταξε κοροϊδία δε θέλω, αρκετά», ήταν οι απαντήσεις των τριών πρώτων πολιτών και το ρεπορτάζ κόπηκε άμεσα.

Σημειώνεται ότι πρόλαβαν να απαντήσουν δύο ηλικιωμένες κυρίες και μία κοπέλα.

Εν συνεχεία ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άκης Παυλόπουλος επιχείρησε να αλλάξει την κακή εικόνα που δημιουργήθηκε από το ρεπορτάζ για το market pass και ξεκίνησε μία συλλογιστική η οποία όμως δεν μπορεί να στηριχτεί σε… μαθηματικά δεδομένα.

«Κοίταξε 33 ευρώ το μήνα ακούγονται λίγα, αλλά αν σκεφτείς ότι είναι για ένα εξάμηνο μαζί με το καλάθι της νοικοκυράς (το οποίο έχει καταντήσει είδος ανέκδοτου) είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό»…

Προφανώς, οι πολίτες δεν το βλέπουν έτσι…

Οι αυξήσεις που καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 50% και έτσι το πολυδιαφημιζόμενο market pass, του οποίου η εφαρμογή «άνοιξε» σήμερα καθίσταται μία μεγάλη πολιτική «τρύπα στο νερό».

Στην κυβέρνηση όμως ελπίζουν πως με την κατάλληλη «επικοινωνιακή» διαχείριση λίγο πριν τις εκλογές θα ξεγελάσει τους πολίτες και τον πόνο τους για την ακρίβεια που τους έχει «βουλιάξει» σε απελπισία τα τελευταία δύο χρόνια.