«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με το νέο καθεστώς δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, καθώς φαίνεται η πλειοψηφία να επιθυμεί τη συσκότιση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των συζύγων βουλευτών.

«Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως «Πάτσηδες» ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν», τονίζει.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν. Ποιους θέλει να καλύψει; Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του. Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς», καταλήγει.