Μπορεί να παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονίας του υδραυλικού στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, ωστόσο η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη «λύση του γρίφου» για το πού βρίσκεται η συμμορία των σκληρών κακοποιών.

Οι αδίστακτοι δράστες μπορεί ακόμα να μην έχουν εντοπιστεί, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται στην Ελλάδα. Μετά τους εννιά πυροβολισμούς στην καφετέρια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ζήτησαν από τη Δίωξη Εκβιαστών τους φακέλους 4-5 ατόμων, που αποτελούν τους βασικούς υπόπτους για το έγκλημα. Όλα δείχνουν ότι ο καβγάς και οι πυροβολισμοί έγιναν για τη διεκδίκηση της «προστασίας» του μαγαζιού. Οι δράστες πήγαν στην καφετέρια στην Νέα Ιωνία για να πάρουν χρήματα για προστασία, όμως το συγκεκριμένο μαγαζί φέρεται να πληρώνει άλλο άτομο, το οποίο βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού. Όταν αυτό έγινε γνωστό από τα άτομα προστασίας της έτερης ομάδας, τότε στο μαγαζί πήγαν τα άτομα προστασίας του καταστήματος και ζήτησαν εξηγήσεις…, οπότε και ξεκίνησε ο καβγάς μεταξύ των δύο συμμοριών Αλβανών. Τότε, ένας από αυτούς έβγαλε πιστόλι, πυροβόλησε και έχασε τη ζωή του ο υδραυλικός που απλώς ήταν θαμώνας και δεν είχε καμία σχέση μαζί τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε παρελθόν μεταξύ των δύο συμμοριών και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο, όπου αρχικά είχαν συμφωνήσει ότι δεν θα μπαίνει ο ένας στα λημέρια του άλλου, αλλά στη συνέχεια αυτό δεν τηρήθηκε.

«Γνώριμη» η συμμορία και το… παρελθόν τους!
Το προφίλ αλλά και το βρώμικο παρελθόν των δραστών είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε προηγηθεί της δολοφονίας μεγάλη έρευνα για τη συγκεκριμένη συμμορία, κάτι που βοηθά την αστυνομία να οδηγηθεί γρήγορα στον εντοπισμό τους. Ήδη, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ταυτοποιήσει τα τέσσερα από τα εφτά άτομα που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Ιωνία. Χθες υπήρχε έντονος φόβος ότι οι δράστες μπορεί να διέφυγαν στην Αλβανία, ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες φαίνεται ότι οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες που δείχνουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών παραμένουν στη χώρα μας. Με το θέμα ασχολήθηκαν και αλβανικά ΜΜΕ που έγραψαν: «Τα μέλη της συμμορίας εκπαιδεύονται ως σωματοφύλακες αλλά αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών και την πορνεία. Οι Αρχές ψάχνουν εφτά Αλβανούς, με ηγέτη τον…, που έχει σημαδέψει με τατουάζ το σώμα του». «Οι ύποπτοι είναι πολύ επικίνδυνοι, διαθέτουν ομάδα υποστήριξης και δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις Αρχές. Έχουν το προφίλ των σκληρών κακοποιών», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.