Ονομάζομαι Αναστάσιος Μούχος. Είμαι εγγεγραμμένος ατα μητρώα τυφλών Θεσσαλονίκης και έχω συνταξιοδοτηθεί από την Εθνική Τράπεζα από το 1996 λόγω τυφλότητας. Δηλαδή λόγω απολύτου αναπηρίας, για την οποία θεσμοθετήθηκε το σχετικό επίδομα πάων στην κύρια σύνταξη των εργαζομένων το 2006 κι επεκτάθηκε και στην επικουρική το 2007. Με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου όμως οι απολύτως ανάπηροι συνταξιούχοι της Ε.Τ.Ε. είδαμε με κατάπληξη να περικόπτεται το σχετικό επίδομα από την επικούρησή μας, αναίτια κι απροειδοποίητα !!!

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση φέρεται προς προς τους αναπήρους με τόσο αναξιοπρεπή, αν όχι χυδαίο τρόπο ως προς το οικονομικό σκέλος. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις υποκριτικές κυβερνητικές εξαγγελίες για το αναπηρικό κίνημα…Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό επίδομα, που δε μας χαρίζεται αλλά αιτιολογείται από το ναμαθέτη, συνεχίζεται προς το παρόν να χορηγείται σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, ενώ ο Σύλλογος Συντ. Ε.Τ.Ε. η Ε.Ο.Τ (Εθνική Ομοσπονδία Ελλάδος ) και η Ε.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ζήτησαν συνάντηση κι εξηγήσεις από τον εξαφανισμένο πρόεδρο του e-efka. Κι εγώ προσωπικά έστειλα mail στην αρμόδια υπηρεσία του efka από τις 10/2/2023 και περιμένω ακόμη απάντηση…
Ένιωσα την ανάγκη να γνωστοποιήσω τα παραπάνω ΄΄ρατσιστικά τεκταινόμενα΄΄ προσπαθώντας να βγάλω τους ποντικούς από τις τρύπες τους και να περισώσω ό,τι μπορώ από την καταιγιστική μείωση του εισοδήματος του δικού μου και των αναπήρων συναδέλφων μου. Διότι ξεκινά ύπουλη επίθεση απαξίωσης του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ για την ευγένεια και την υπομονή σας να με ακούσετε. Η μόνη μου παράκληση παραμένει η δημοσιοποίηση.