Καταγγελία από δανειολήπτη: “Θέλω να πληρώσω αλλά το FUND δεν το δέχεται”

Μια εξόχως αποκαλυπτική εξώδικη διαμαρτυρία από τον δικηγόρο Γρηγόρη Μαστορογιαννάκη σχετικά με τη δράση ενός «αόρατου» fund, ο οποίος βρέθηκε στη μέγγενη μιας σχεδόν καφκικής ιστορίας.

Ο κ. Μαστορογιαννάκης τη Τετάρτη 15/2 ενημερώθηκε πως οι οφειλές που είχε στην Alpha Bank μεταβιβάστηκαν σε «κάποιο FUND και ότι οι οφειλές μου αυτές θα έπρεπε να διακανονισθούν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα εκδίδατε σε βάρος μου διαταγή πληρωμής»

Ο ίδιος ανταπάντησε στην εκπρόσωπο του Fund πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει το ποσό εφάπαξ εντός δύο εργάσιμων ημερών. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η περιπέτεια του δικηγόρου, ο οποίος δέχθηκε ψυχολογική πίεση για να πληρώσει εντός μίας εργάσιμης!

Τελικά το fund συμβιβάστηκε όσον αφορά την ημερομηνία και ο καταγγέλλων πηγαίνοντας στην Alpha Bank πληροφορήθηκε από τον υπάλληλο πως δεν ήταν εφικτό να εξοφλήσει το χρέος του στο ταμείο της τράπεζας διότι «ότι εφόσον το δάνειο έχει εκχωρηθεί, η πληρωμή του δεν μπορούσε να γίνει στο Ταμείο, παρά μόνο στο Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών, πράγμα για μένα αδύνατο, αφού δεν είμαι κάτοχος τραπεζικής κάρτας της Alpha Bank, ούτε και είμαι υποχρεωμένος να έχω τέτοια κάρτα.» Οι εκπρόσωποι της εταιρείας βέβαια δεν προσέφεραν κάποια εναλλακτική λύση και ο δικηγόρος έχει βρεθεί στον «αέρα» και αυτή τη στιγμή προσανατολίζεται σε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.