Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ζητούσε την απομάκρυνση του Φίλιππου Ντόβα από το Αττικό Νοσοκομείο. «Ο πρώην διαιτητής που κατηγορείται για βιασμό 12χρονης στον Κολωνό εργάζεται στο νοσοκομείο Αττικόν. Φυσικά δεν έχει θέση ανάμεσά σας μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δυστυχώς έχουμε και δεύτερο υγειονομικό που εργάζεται σε νοσοκομείο και κατηγορείται για βιασμό της 12χρονης από το Κολωνό. Ήδη κλήθηκε για κατάθεση από τον Εισαγγελέα.

Πρόκειται για τον πρώην Διαιτητή, πολιτικό, ο οποίος εργάζεται ως Διοικητικός Υπάλληλος στη γραμματεία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Αττικού Νοσοκομείου. Είναι συμβασιούχος εργαζόμενος μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών. Η μακροχρόνια ανεργία των εν λόγω υπαλλήλων πιστοποιείται από τον ΟΑΕΔ που αναλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας τους. Τώρα ο πρώην διαιτητής λείπει με άδεια από το Αττικόν. Κακώς.

Θα πρέπει σήμερα να διακοπεί η σύμβασή του με το νοσοκομείο σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ. Δεν μπορεί να εργάζεται με την κατηγορία ως βιαστής. Εαν αποδειχθεί η αθωότητά του να γυρίσει πίσω στη δουλειά του. Δεν θέλουμε μεταξύ μας εργαζόμενους που επικρέμανται κτηνώδεις κατηγορίες για βιασμό», σημείωνε ο Μιχάλης Γιαννάκος.