Κατοχικό συσσίτιο το market pass – Τρέχουν απελπισμένοι οι Έλληνες να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους

Σε απελπισία έχουν οδηγήσει τους πολίτες οι κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίοι προσπαθούν να διασώσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με κάθε μέσο, έστω και με το περιβόητο market pass χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει τις τρομακτικές αυξήσεις στα ράφια.

Πάντως η κυβέρνηση περιχαρής θεωρεί ότι με αυτό το… παντεσπάνι αρκεί για τον απλό λαό να αντικαταστήσει την έλλειψη ψωμιού.

Ήδη 250.000 έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης οι αιτήσεις για το Market Pass, πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνουν τα όρια που τίθενται ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού.

Οι αιτήσεις για το Market Pass μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη 15η Μαρτίου 2023. Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. των δικαιούχων.