Πάντως ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «τα νέα μέτρα δεν ταράζουν την οικονομική ισορροπία», και ότι «βρήκαμε με ασφάλεια δημοσιονομικό χώρο» για τα 800 εκατ. των τελευταίων «παρεμβάσεων» στήριξης. Μόνο που ο όποιος δημοσιονομικός χώρος έχει προκύψει από τους άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους που δεν μειώνει η κυβέρνηση, από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και από τους καθηλωμένους μισθούς, την στιγμή που μια χούφτα ολιγάρχες σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και άλλους κρίσιμους κλάδους θησαυρίζουν.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα για τη διάσωση κατοικιών ευάλωτων νοικοκυριών, έχουν ενταχθεί 17.000 νοικοκυριά, ενώ προανήγγειλε ότι την Τρίτη θα κατατεθεί τροπολογία για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Για να ενισχύσει τις κοινωνικές αυταπάτες ως προς την κατεύθυνση της πολιτικής της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι «θα προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος». Είπε χαρακτηριστικά : «Εκτιμώ ότι στην πορεία του χρόνου, έτσι όπως κινείται η ελληνική οικονομία, θα προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος. Το πότε όμως θα προκύψει με ασφάλεια, είναι ένα άλλο στοιχείο. Εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, κανείς δεν είναι βέβαιος πως θα κινηθούν οι τιμές του φυσικού αερίου και κυρίως του πετρελαίου, το οποίο έχει αρχίσει και αυξάνει. Διότι το β΄ τρίμηνο του 2023, και αυτό είναι μία ανησυχία σε όλη την Ευρώπη, η ανάκαμψη της Κίνας μπορεί να έχει επιπτώσεις στο κόστος πετρελαίου. Άρα, πρέπει να έχουμε και εφεδρείες για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουμε μπροστά».