Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής αντί να αναθέσει σε ειδικό συνεργείο ελέγχου τη διερεύνηση των αποκαλύψεων για τα εικονικά τιμολόγια της Ιονίας Τεχνικής και της ΚΥΡΑ Α.Ε., «έσπασε» στα τρία την έρευνα, -σύμφωνα με το δημοσίευμα- και παρά το γεγονός πως από τις 9 Φεβρουαρίου έχουν κατατεθεί στοιχεία στην Οικονομική Εισαγγελία στοιχεία για τα εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ τόσο προς τις εταιρείες συμφερόντων Λαβράνου, όσο και στη Marc.

Το πρώτο κομμάτι των ερευνών της ΑΑΔΕ που αφορά τα τιμολόγια που είχε λάβει εταιρεία Krikel, συμφερόντων Λαβράνου από την εταιρεία-φάντασμα Ιονία Τεχνική, ανατέθηκε στο Ελεγκτικό Κέντρο του Χολαργού. Η υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της Ιονίας Τεχνικής στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc ανατέθηκε στο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), ενώ την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της «ΚΥΡΑ Α.Ε.» προς τη Marc ανέλαβε ξεχωριστό κλιμάκιο ελεγκτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέταση της υπόθεσης σε τρία μέρη, αντί συνολικής εξέτασης από ομάδα έμπειρων ελεγκτών βαραίνει τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, καθώς προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά των ερευνών. Παράλληλα τίθεται και ένα εξίσου σοβαρό ερώτημα σχετικά με το εάν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, Σπύρος Κουσουνής, ο οποίος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento έχει υπάρξει στόχος παρακολούθησης, έχει τη βούληση να εξετάσει την υπόθεση των τιμολογίων της Krikel ή όχι. Πρόκειται για ένα γεγονός που τελεί σε γνώση της ηγεσίας της ΑΑΔΕ αλλά αποσιωπάται.