Συγχρονος «Δαναός» ο Μπλινκεν έρχεται δήθεν για να φέρει βοήθεια στην Ελλάδα σε μία χρονική συγκυρία πολλών γεωπολιτικών ανακατατάξεων αλλά στην πραγματικότητα ο στόχος της επίσκεψής του είναι -στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία άλλα και με αφορμή τους τελευταίους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία- να σύρει ύπουλα και … γλυκά τη χώρα μας στο τραπέζι του διαλόγου και των διευθετήσεων  -βλέπε παραχωρήσεων- με την Τουρκία.

Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών ξεκίνησε ήδη την περιοδεία του στην Ευρώπη πηγαίνοντας στη Γερμανία, κατόπιν πήγε  στην Τουρκία και  σήμερα αύριο πρόκειται να έρθει στην Αθήνα όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον Κούλη Μητσοτάκη.

Μάλιστα καθόλου τυχαία και αυτή η σειρά των πρωτευουσών που επισκέπτεται. Στη Γερμανία κουβέντιασε βεβαίως και τα της Ουκρανίας και για το  πώς θα καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Ζελενσκι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η Γερμανία έχει αναλάβει και το ρόλο του επιδιαιτητή και του κηδεμόνα στον μέχρι τώρα διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η τελευταία συνάντηση που είχαν οι διπλωματικοί σύμβουλοι του Μητσοτάκη Άννα-Μαρία Μπούρα και του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν  έγιναν στο Βερολίνο υπό την γερμανική επίβλεψη και καθοδήγηση. Οούτε επίσης πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία κάθε άλλο παρά ουδέτερη είναι, παίζοντας ανοιχτά με την πλευρά της Τουρκίας όχι μόνο γιατί υπάρχει στο εσωτερικό της μεγάλη τουρκική μειονότητα αλλά και γιατί έχει ισχυρά οικονομικά αφενός και γεωπολιτικά συμφέροντα με την Άγκυρα.

Αμερική και Γερμανία συμφωνούν απολύτως στο ότι μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία πρέπει οπωσδήποτε να μην υπάρχει καμία εστία έντασης στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ ασχέτως του ποια πλευρά θα χρειαστεί να παραδώσει τα περισσότερα. Πσώς τους απασχολεί ποιος θα πληρώσει τη νύφη. Και εδώ είναι ξεκάθαρο α ότι αυτός που επιδιώκεται να ακρωτηριαστεί λόγω της πολιτικής της υποτέλειας και του ενδοτισμού, που ακολουθούν μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν είναι άλλη από τη χώρα μας

Μάλιστα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας φτάνοντας στην Αθήνα φέρνει στις αποσκευές του και ένα συγκεκριμένο «δώρο». Έτσι τουλάχιστον εμφανίζουν οι Αμερικάνοι…

Αυτός λοιπόν που δημοσιεύουμε σήμερα είναι ο χάρτης που “φέρνει” ο Μπλινκεν. Ο χάρτης που έχει ετοιμάσει ο ίδιος από την προηγούμενη θητεία του δίπλα στον Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος του Ομπάμα- για να τον επιβάλει στην Αθήνα, για τη συνδιαχείριση του υποθαλάσσιου πλούτου του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την Τουρκία “ανεξάρτητα” από τις άλλες διαφορες και με …φόντο τη διπλωματία των σεισμών.