Γαλάζια μαφία! Άδωνις και Βορίδης έδωσαν ελληνική ταυτότητα στον Τούρκο που ήταν συνεργάτης της Greek Μafia!

Η Greek mafia έδωσε ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο στον Γιασάμ Αγιαβέφε και όταν συνελήφθη τον «καθάρισαν» Βορίδης και Αδωνης με τιμητική ελληνοποίηση.

Πώς ο Γιασάμ Αγιαβέφε έγινε «Λεωνίδας»
01.09.2017
Αποκτά ταυτότητα με το όνομα Γεώργιος Ντιμπίζεβ.

02.09.2017

Καταθέτει αίτηση έκδοσης διαβατηρίου στο όνομα Γεώργιος Ντιμπίζεβ.

25.02.2019

Συλλαμβάνεται στον Προμαχώνα και εντοπίζεται με πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ευγένιος Κολπακώβ και δηλώνει ψευδώς ότι το πραγματικό του όνομα είναι Γεώργιος Ντιμπίζεβ.

28.02.2019

Αποκαλύπτεται ότι είναι ο Τούρκος Γιασάμ Αγιαβέφε και σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

01.03.2019

Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία.

04.03.2019

Κατατίθεται αίτηση εγγραφής στο ληξιαρχείο για τη γέννηση άντρα στο Ρότερνταμ με το όνομα Γιασάμ Καλιφατίδης.

18.04.2019

Κατατίθεται αίτηση στο ληξιαρχείο για καταχώρηση πράξης γάμου του Γιασάμ Καλιφατίδη με γυναίκα ονόματι Ολγα Αϊαβεφέεβα. Στην πράξη αυτή αναφέρεται ότι μετά τον γάμο ο Καλιφατίδης άλλαξε το επίθετό του σε Αγιαβέφε.

04.10.2019

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Αρειου Πάγου να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

23.05.2020

Βαφτίζεται χριστιανός ορθόδοξος και παίρνει το όνομα Λεωνίδας.

22.06.2022

Λαμβάνει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια και ταυτόχρονα γίνεται πολίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αμεση σχέση με την Greek mafia, η οποία επί χρόνια τού χορηγούσε έγγραφα ταυτοποίησης με ψευδή στοιχεία ώστε να εμφανίζεται ως Ελληνας, είχε ο Τούρκος διεθνώς καταζητούμενος Γιασάμ Αγιαβέφε. Το Documento σήμερα αποκαλύπτει ότι όταν η κυβέρνηση του χορήγησε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια τον Ιούνιο του 2022 γνώριζε ή θα όφειλε να γνωρίζει για την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη. Προκύπτει δηλαδή ότι υπήρξε μεθόδευση ώστε ένας καταζητούμενος από την Interpol, ο οποίος είχε αποδεδειγμένες σχέσεις με την εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε σε ποινικούς έγγραφα ταυτοποίησης με ψευδή στοιχεία, να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο και να καταστεί πολίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συγκεκριμένα ο Γιασάμ Αγιαβέφε είχε συλληφθεί τυχαία τον Φεβρουάριο του 2019 στον Προμαχώνα –βόρεια της πόλης των Σερρών– με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ότι πρόκειται για πρόσωπο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος ωστόσο, εκτός από την πλαστή ταυτότητα με την οποία επιχείρησε να μπει στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι είχε και άλλα έγγραφα ταυτοποίησης τα οποία είχε εκδώσει για λογαριασμό του η εγκληματική οργάνωση στην οποία δραστηριοποιούνταν και επίορκοι αστυνομικοί. Παρ’ όλα αυτά και αφού προηγήθηκαν η χορήγηση ασύλου από τη Δικαιοσύνη και η απόφαση να μην εκδοθεί στην Τουρκία, η κυβέρνηση, διά της συστατικής επιστολής του Αδωνη Γεωργιάδη και της υπογραφής του Μάκη Βορίδη, τον ελληνοποίησε επίσημα. Ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης πάντως σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Documento έδειξε ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την πολιτογράφηση το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα στοιχεία για την ελληνοποίηση του Γιασάμ Αγιαβέφε που από το καλοκαίρι του 2021 άρχισε να αποκαλύπτει το Documento έδιναν εξαρχής την εντύπωση ότι κάποιος του έκανε χάρη. Το ερώτημα ωστόσο γιατί το ελληνικό κράτος ελληνοποίησε έναν διεθνώς καταζητούμενο, στον οποίο μάλιστα είχε χορηγηθεί και άσυλο, είχε ήδη δηλαδή προσφυγικό διαβατήριο, δεν απαντήθηκε ποτέ αφού οι αρμόδιοι υπουργοί άφηναν να εννοηθεί ότι εκτίμησαν την προσφορά του στην Ελλάδα.

Μετά την αποκάλυψη του Documento την περασμένη εβδομάδα ότι και η σύζυγος του Αγιαβέφε είχε σχέσεις με τη μαφία και είχε πάρει ελληνική ταυτότητα με ψεύτικα στοιχεία, η σημερινή αποκάλυψη αφήνει ακόμη περισσότερο έκθετη την κυβέρνηση, αφού πλέον δεν αποδεικνύει απλώς πιθανές επαφές με πρόσωπα της μαφίας, αλλά δείχνει ότι αφού η μαφία επιχείρησε να ελληνοποιήσει τον Αγιαβέφε και αφού εκτέθηκε λόγω μιας τυχαίας σύλληψης, ανέλαβε δράση η ίδια. Επιπλέον, προκύπτει ότι πριν από την πολιτογράφησή του τα δικαστήρια –του Αρειου Πάγου συμπεριλαμβανομένου– που εξέτασαν το αίτημα της Αγκυρας για έκδοση του Αγιαβέφε γνώριζαν πως έχει συλληφθεί με πλαστά έγγραφα.