Ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 2,5 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (17/2).

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε από το νοσοκομείο που το εξέτασαν και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Το άτυχο παιδί, είχε διακομισθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να του χορηγηθεί αντιβίωση και να γίνει επανεξέταση σε δέκα μέρες για πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης αφού το κοριτσάκι έπασχε από υπερτροφία στις αμυγδαλές.

O Θεόφιλος Πατέλης, ο πρόεδρος του βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» ανέφερε: «Το παιδί παρουσίασε χτες, όπως εδώ και καιρό, είχε κάποια θέματα με τα κρεατάκια του. Πήγε στο νοσοκομείο, γύρισε. Σήμερα (17/02) δεν ανέπνεε καλά, φωνάξαμε το ΕΚΑΒ, δεν το προλάβαμε. Είχε θέμα με τα κρεατάκια του, δηλαδή τα συνηθισμένα παιδικά».

«Τίποτα το ιδιαίτερο. Και εμείς προσπαθούμε να αποκρυσταλλώσουμε μια εικόνα. Ξύπνησε το πρωί, δεν ανέπνεε καλά, πήραμε το ΕΚΑΒ αμέσως, ήρθε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά το παιδί… Έγιναν όλα αυτά. Το ΕΚΑΒ προσπάθησε με απινιδωτή πολλές φορές να το επαναφέρει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ