Έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ των συνοριοφυλάκων

Εξελίξεις υπάρχουν μετά την έρευνα της αστυνομίας για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης των συνοριοφυλάκων στον Έβρο μετά την είδηση ότι ενδέχεται να υπάρχει ολόκληρη «φάμπρικα» που να τους βοηθά να αποφύγουν να υπηρετήσουν στα σύνορα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών αναφορικά με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες.

Όπως έγινε γνωστό, την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος, ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα κινούνται προς κάθε κατεύθυνση. Εκτός από την ποινική έρευνα διεξάγεται και διοικητική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας δημοσίευμα της ιστοσελίδας evros-news που ανέφερε ότι από τους 250 νέους συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο, δεκάδες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πέντε προβλεπόμενα μόρια ώστε να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, υπηρετώντας στα υπαγόμενα σε αυτή Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου.

Το σύμφωνο συμβίωσης συνεισφέρει στη μοριοδότηση των συνοριοφυλάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αυτοί περισσότερες πιθανότητες να υπηρετήσουν στην Αλεξανδρούπολη, την πρωτεύουσα του Έβρου, και όχι στα σύνορα.

Πηγές της Κατεχάκη σημειώνουν ότι «στο μικροσκόπιο μπαίνουν 10 σύμφωνα συμβίωσης. Θα ελεγχθεί εάν οι συνοριοφύλακες τα υπέγραψαν με γυναίκες που ζουν στον Έβρο. Είναι αυτονόητο ότι οι ανύπαντροι συνοριοφύλακες θα διαμαρτύρονταν βλέποντας συναδέλφους τους να μοριοδοτούνται με τρόπο αδιαφανή (εάν φυσικά αποδειχτεί κάτι τέτοιο από την έρευνα)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *