«Στα κάγκελα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, καθώς οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι νοσηλευτές από κοινού με τους διοικητικούς υπαλλήλους είναι οι μεγάλοι αδικημένοι, καθώς οι πρώτοι θα δουν αυξήσεις έως 50 ευρώ, ενώ οι δεύτεροι για ακόμα μια φορά βρέθηκαν εκτός προβλέψεων.

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για «ψίχουλα» και για «αυξήσεις που δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ τον μήνα». «Δεν μας καλύπτει! Είναι μακράν των προτάσεων που κάναμε στην αρμόδια επιτροπή» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας πως «με τις κινητοποιήσεις που κάναμε τους προηγούμενους μήνες καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, οι νοσηλευτές των φορέων που υπάγονται πλέον στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα λαμβάνουν, αντί για 150 ευρώ, 200 ευρώ τον μήνα, έχοντας έτσι εισοδηματικό όφελος 600 ευρώ.

Οι φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακοποιοί, οδοντοτεχνίτες κατατάσσονται στη γ’ κατηγορία και θα λάβουν για πρώτη φορά το επίδομα ύψους 150 ευρώ μηνιαίως, έχοντας εισοδηματικό όφελος 1.800 ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά το τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων, προσδιορίζονται συγκεκριμένες ειδικότητες δικαιούχων, στις οποίες καταβάλλεται, πλέον, υψηλότερο επίδομα, από 70 ευρώ σε 150 ευρώ, έχοντας εισοδηματικό όφελος 960 ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ