Τα παραμύθια της Νέας Τάξης για “πράσινη” ανάπτυξη ανέφερε στην Κοζάνη ο Μητσοτάκης για να καλύψει τα εγκλήματά του λιγνίτη!

Για την πράσινη μετάβαση και τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής για την απολιγνιτοποίηση ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στην Κοζάνη στα περιφερειακά ΜΜΕ.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας θα αποτελέσει πρότυπο στην πράσινη μετάβαση. Έχουμε αφιερώσει ενέργεια και διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσουμε πόρους.

Οι πολίτες θα πειστούν ότι υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι και συνεκτική λογική. Έχουμε εξηγήσει τι έρχεται μετά τον λιγνίτη. Εδώ και 10 χρόνια ο λιγνίτης είχε μειωμένη συμμετοχή στο μείγμα παραγωγής. Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία και τον προβληματισμό σε μια περιφέρεια που είχε εξάρτηση από έναν φυσικό πόρο.Αυτό που παρουσιάζουμε είναι ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Αποδίδω μεγάλη σημασία στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας που θα γίνει πόλος για να βοηθήσει το ανθρώπινο δυναμικό».

Αναφερόμενος στη μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας (σ.σ. νέος σταθμός της ΔΕΗ) είπε ότι θα παίξει ρόλο στην περιοχή αλλά η πράσινη μετάβαση είναι αδιαπραγμάτευτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *