Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ: Έρχεται άρση ασυλίας για δεύτερο βουλευτή μέσω Βελγίου

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντιμετωπίζει μια κρίση ανάλογη με αυτήν του 2012 οπότε έπαυσε να είναι κόμμα εξουσίας και υποβιβάσθηκε σε «τρίτο πόλο». Ίσως όμως τώρα η κρίσις να είναι ακόμη μεγαλύτερη και να θέσει σε δοκιμασία την ύπαρξη του κόμματος που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», οι κλυδωνισμοί της παρούσης περιόδου είναι τόσο ισχυροί που θυμίζουν στους παλαιοτέρους την περιπέτεια της Ενώσεως Κέντρου (ΕΔΗΚ για την ακρίβεια)τις παραμονές των εκλογών του 1981, οπότε καταποντίσθηκε συνθλιβείσα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και τότε η ΕΔΗΚ τελούσε υπό την ηγεσία του παλαιού πολιτικού Ιωάννου Ζίγδη, ο οποίος παρά την πλουσία πείρα του, απέτυχε να ελιχθεί αποτελεσματικά και να την διασώσει. Σήμερα του ΠΑΣΟΚ ηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, μοναδικό προσόν του οποίου είναι ότι είναι νέος. Στερείται δηλαδή πείρας αναλόγου εκείνης του Ιωάννου Ζίγδη που και πάλι είχε αποδειχθεί ανεπαρκής. Επιπροσθέτως δεν είναι μέλος της ελληνικής Βουλής, αλλά της Ευρωβουλής. Και η απουσία του από την κεντρική πολιτική σκηνή των Αθηνών έχει γίνει ιδιαιτέρως αισθητή. Και όχι μόνον στην συζήτηση για τις υποκλοπές, όπου ήταν το κεντρικό πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα για το τρίτο κόμμα, το οποίο φαίνεται θα διατηρήσει την θέση του στην κατάταξη, μόνο και μόνον διότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο με δυνατότητα να την διεκδικήσει. Ήδη από τους υποψηφίους βουλευτές του πάλαι ποτέ κραταιού «κινήματος» 145 έχουν επισήμως αποσυρθεί. Μετά δε τον κ. Σπύρο Καρανικόλα ανεκοίνωσαν την προσχώρησή τους στην Νέα Δημοκρατία, ο Απόστολος Σπυρόπουλος (υιός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου) και η εκ Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη.

Η κατάστασις οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στα όρια της απογνώσεως ενώ από την άλλη πλευρά τα σχόλια είναι από αιχμηρά έως χλευαστικά. Οι «δαίμονες» του διαδικτύου, τα λεγόμενα «τρολ» έχουν κυκλοφορήσει ακόμη και φωτογραφίες (προϊόντα ηλεκτρονικών συνθέσεων) του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη να προσχωρεί στην ΝΔ!

Αυτή μπορεί να είναι η αστεία πλευρά της υποθέσεως, υπάρχει όμως και η σοβαρή, που μπορεί να προσλάβει καταλυτικές διαστάσεις αν επιβεβαιωθεί. Όπως αποκαλύπτει η Εστία, κυβερνητικά στελέχη διαδίδουν ότι επίκειται νέο πλήγμα για κορυφαίο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενο από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Λένε συγκεκριμένα ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα ζητηθεί η άρσις της ασυλίας του στελέχους αυτού, που κατέχει θέση σε κορυφαίο ευρωπαϊκό όργανο, με την κατηγορία των υπόπτων σχέσεων με ξένη δύναμη και μάλιστα όχι αραβική. Μιλούν για χώρα κειμένη ανατολικά με την οποία η Ευρώπη έχει έντονη αντιπαλότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *