“Δουλεύει” τον κόσμο το γουρονοκέφαλο τομάρι από τη Λαμία: “Σταθήκαμε στο πλευρό των πολιτών” λέει Οικονόμου την ώρα που τους αρπάζει τα σπίτια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ανέφερε πως «με συνεχείς προσπάθειες, η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, η χώρα επέδειξε μια ανθεκτικότητα που πολλοί δεν περίμεναν. Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται για όσο διαρκούν οι κρίσεις, σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου».

Κάνοντας λόγο για «στοχευμένες στηρίξεις σε πολύ μεγάλα κοινωνικά στρώματα», υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η πολιτική «η ενδυνάμωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, μια προοπτική η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να κοιτάζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το μέλλον».

Για το θέμα των δανειοληπτών, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει στους πολίτες εργαλεία «για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το ιδιωτικό χρέος, να το μειώσουν, να το ρυθμίσουν και βεβαίως να μη βρεθούν αντιμέτωποι με το έσχατο σημείο που είναι οι πλειστηριασμοί. Κυρίως για τους πιο ευάλωτους και κυρίως για την πρώτη κατοικία».

Επίσης για το θέμα των συνταξιούχων τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για εκείνους που δεν κατάφεραν να δουν ενίσχυση στο εισόδημά τους, μιλώντας για «βαριά κληρονομιά του νόμου Κατρούγκαλου».

Αναφέρθηκε επίσης στο «Καλάθι του φτωχού», επισημαίνοντας ότι αν και επιχειρήθηκε από πολλούς να απαξιωθεί, έχει δημιουργήσει μια πραγματικότητα.

«Εδώ και 15 εβδομάδες υπάρχει μία ομάδα καταναλωτικών αγαθών, κατά τεκμήριο των απολύτως απαραίτητων για κάθε νοικοκυριό, που οι τιμές τους είναι σταθερές ανεξαρτήτως των αυξομειώσεων που γίνονται τριγύρω. Κάποια πέφτουν, κάποια λίγα ανεβαίνουν και η πλειονότητα είναι σε σταθερές τιμές. Αυτό, δηλαδή, που είπαμε από την αρχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *