Ακόμη στον καναπέ κάθεστε; Εκκενώνονται πόλεις στις ΗΠΑ λόγω κλιματικής αλλαγής! Η Μεγάλη Επανεκκίνηση ξεκινάει

Ο καθηγητής κοινωνιολογίας στο UC Berkeley, Daniel Aldana Cohen, πρότεινε το κύριο επιχείρημα για να υποστηρίξει την εκκένωση της μεγάλης πόλης της Φλόριντα για να βοηθήσει τους κατοίκους και να «αναγκάσει τους δήμους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασχοληθούν σοβαρά με τη φιλοξενία κλιματικών μεταναστών για το κλίμα με εξισωτικούς τρόπους».
Οι… εξωφρενικές του προτάσεις είδαν να παίρνουν μεγάλη απήχηση τις τελευταίες ημέρες σε ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Ο Κοέν έγραψε στο Twitter την περασμένη Παρασκευή:
«Είναι επείγον για τις κυβερνήσεις και τα κοινωνικά κινήματα να αρχίσουν να προετοιμάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να μετεγκατασταθούν σε νέα μέρη. Η προετοιμασία της εκκένωσης του Μαϊάμι είναι ένα τέλειο σημείο εκκίνησης.

Οι κάτοικοί του είναι ένα πολυφυλετικό, πολυεθνικό και πολυγενές σύνολο που καλύπτει το ταξικό φάσμα. Τραγικά, πολλοί από αυτούς είναι ήδη κλιματικοί μετανάστες—όπως οι Πορτορικανοί που εκτοπίστηκαν από τους πρόσφατους τυφώνες».

Και συνέχισε ο Cohen ξεδιπλώνοντας το διεθνιστικό του όραμα:

«Εάν οι πόλεις σε όλη τη χώρα αναγκάζονταν να σχεδιάσουν πώς θα ενσωματώσουν τους κατοίκους του Μαϊάμι θα ξεκινούσαν γενικά τον σχεδιασμό για την κλιματική μετανάστευση.
Αυτό θα πυροδοτούσε επίσης συζητήσεις για τη χωροθέτηση πυκνότητα, κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ενοικιαστών, αναβάθμιση των υποδομών, φορολόγηση των πλουσίων, οικοδόμηση πράσινων τραπεζών και καταπολέμηση του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *