Ερντογάν ο δολοφόνος: Συμφώνησε να πληρώνουν πρόστιμο οι κατασκευαστικές εταιρίες και να μην τηρούν τον αντισεισμικό νόμο!

Αυξήθηκε εκ νέου ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών σεισμών που συγκλόνισαν τη Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, ξεπερνώντας συνολικά τις 23.000 στις δύο χώρες.

Στην Τουρκία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΑFAD) ανακοίνωσε απόψε πως μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 19.875 θάνατοι από τους σεισμούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 79.717.

Νωρίτερα σήμερα, διασώστες ανέσυραν ζωντανούς από τα ερείπια μια μητέρα και το μόλις 10 ημερών μωράκι της. Όσο περνούν οι ώρες, εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Περισσότεροι από 3.466 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία και ως εκ τούτου ο απολογισμός των θυμάτων στις δύο χώρες ανέρχεται σε τουλάχιστον 23.341.

Με την Τουρκία πλέον σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση ο Ερντογάν δέχεται τα πυρά του κόσμου, καθώς το φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία για ανθρώπους του περιβάλλοντός του που κατασκεύασαν πολυκατοικίες, οι οποίες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές 12.000 κτίρια. Από αυτά έχουν καταρρεύσει πλήρως τα 6.500. Ο αντισεισμικός κανονισμός στην Τουρκία έχει ενισχυθεί πολλές φορές στη διάρκεια των δεκαετιών, όπως για παράδειγμα το 1999, μετά το μεγάλο σεισμό στη Νικομήδεια με 17.000 νεκρούς.

Τελευταία φορά που στην Τουρκία εκδόθηκαν νέες προδιαγραφές ήταν το 2018. Όμως ο αντισεισμικός κανονισμός δεν φαίνεται να τηρείται, καθώς υπάρχει το «παραθυράκι» της κατασκευαστικής αμνηστίας. Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσονται οι κατασκευαστές από τις υποχρεώσεις και από την τήρηση του κανονισμού, πληρώνοντας απλά ένα προκαθορισμένο πρόστιμο!

Όπως αποκάλυψε επικεφαλής του Επιμελητηρίου Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Πολεοδόμων της Κωνσταντινούποληςστις πληγείσες περιοχές, έχει χορηγηθεί αυτή η αμνηστία σε 75.000 κτίρια! Στην δε περιοχή της Σμύρνης τέτοια αμνηστία έχει χορηγηθεί σε 672 χιλιάδες κτίρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *