Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τη σκληρή μάχη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσής τους, παραμένοντας σε θέσεις μάχης στα μπλόκα που έχουν στήσει σε μια σειρά από περιοχές της χώρας και πραγματοποιώντας καθημερινά συντονισμένες, πολύμορφες δράσεις, με εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα να τους στηρίζουν.

Στη Λάρισα παραμένουν τα μπλόκα σε Τύρναβο, Πλατύκαμπο και Ελασσόνα. Προκειμένου να αυξηθεί η αγωνιστική πίεση οι αγρότες προγραμματίζουν μια σειρά από πολύμορφες δράσεις.  Έτσι, αύριο Τετάρτη 8 Φλεβάρη,  θα γίνει συλλαλητήριο με τρακτέρ μέσα στην πόλη της Λάρισας. Οι αγρότες του νομού, μετά από κάλεσμα του μπλόκου Τυρνάβου, θα ξεκινήσουν από τα σημεία που έχουν στηθεί μπλόκ,α αλλά και από τα χωριά τους και οργανωμένα θα κατευθυνθούν στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 5.30 μ.μ.

Το  μπλόκο του Τυρνάβου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, πέρα από τους  αγρότες και κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους, στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, στους συνταξιούχους, στους νέους των σπουδών, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να μπούμε όλοι σε κοινό αγώνα καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα απέναντι στην πολιτική που συρρικνώνει το εισόδημά μας».

Μαζί με τα βασικά πανελλαδικά αιτήματα, για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές,  προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Τυρνάβου διεκδικούν να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος με χρήματα που θα δοθούν κάθετα σε όλες τις ποικιλίες σε μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κάστανα, αχλάδια, βερίκοκα, σταφύλια, κεράσια, δαμάσκηνα και αμύγδαλα.

Προηγούμενο άρθροΧαμός έξω από τα γραφεία της Pfizer: “Μας καταστρέψατε τη ζωή” φωνάζουν εκπρόσωποι της Πολιτείας του Μίσιγκαν (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΖητάει “πανδημική ασυλία” ο Φαούτσι! Είπε ψέματα και οδήγησε στον τάφο εκατομμύρια κόσμο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ