Οι Financial Times αποκαλύπτουν τα παραμύθια του εθνικού ψεύτη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Νέες αποκαλύψεις κάνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times για τις εν κρυπτώ συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για τα εκθέματα ελληνικών μουσείων σε πολυτελή ξενοδοχεία. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Τζορτζ Όσμπορν δύο φορές, μια τον Νοέμβριο του 2021 και αλλά μια προς το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times ο πρώην «υπουργός Οικονομικών της λιτότητας» βρήκε στο πρόσωπο του Μητσοτάκη «κάποιον με τον οποίο μπορούσε να συνεννοηθεί» ωστόσο τα όσα είπαν μεταξύ τους δεν έχουν αποκαλυφθεί προκειμένου να μην «βλάψουν» τον Έλληνα πρωθυπουργό στις επερχόμενες εκλογές. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυο τους συζήτησαν τα σενάρια δανεισμού των εκθεμάτων, ανταλλαγής αλλά ενεχυρίασης ελληνικών αρχαιοτήτων που εκτίθεται σε ελληνικά μουσεία. Τα εκθέματα αυτά ουσιαστικά θα ήταν «όμηροι» στο Βρετανικό Μουσείο για όσο τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα παρέμεναν στη χώρα μας. Μητσοτάκης-Όσμπορν φέρεται να συζήτησαν και το σενάριο οι αρχαιότητες και τα έργα του Παρθενώνα να βρίσκονται σε μια μόνιμη περιοδεία, ανάμεσα σε Ελλάδα και Βρετανία. 

Σύμφωνα με τους Financial Times παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κλοπή των Γλυπτών από τον Έλγιν, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρόκειται να αλλάξει το νόμο, παρά τις εκκλήσεις να το πράξει από μια επιτροπή της Unesco το 2021. Η αποτυχία εξεύρεσης συμφωνίας είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *