Λευτέρης Αυγενάκης: Ο υποτακτικός του Μαρινάκη άρπαξε τα κρατικά κονδύλια και τα ρίχνει όλα στο Ηράκλειο για να μπορέσει να ξαναβγεί βουλευτής!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταστήσει το Ηράκλειο την αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας, καθώς η πόλη της εκλογικής περιφέρειάς του πήρε τη μερίδα του λέοντος από τα αθλητικά projects του 2021.

Ιδιαίτερη… ευαισθησία δείχνει ο υφυπουργός Αθλητισμού με την εκλογική περιφέρειά του, καθώς το Ηράκλειο, αλλά και οι όμοροι νομοί του, πήραν τα 20 από τα συνολικά 36 αθλητικά projects στην Ελλάδα εντός του τρέχοντος έτους, όπως καταγράφει η εφημερίδα “Documento”. 


Το συνολικό τους κόστος ανέρχεται στα 17,059 εκατ. ευρώ και απ’ αυτό το κονδύλι σχεδόν τα 8 εκατ. ευρώ είναι για τα έργα που θα γίνουν στην Κρήτη. Όσο για το τι περιλαμβάνει το… μενού του Λευτέρη Αυγενάκη; Στον Δήμο Φαιστού υπάρχουν  τέσσερα μίνι γήπεδα ποδοσφαίρου υπό δημοπράτηση. Συγκεκριμένα: στις Καμάρες, στη Σίβα Μαλεβιζίου, στα Βορίζια, τα Σκούρβουλα και στις Πατσίδες. Ολος ο νομός Ηρακλείου δηλαδή θα κλοτσάει μια μπάλα ποδοσφαίρου!

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, στον Δήμο Φαιστού θα γίνουν έργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ στις υποδομές αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ στον ίδιο κωδικό έργου αναφέρεται πως θα δημιουργηθεί κέντρο προβολής περιβάλλοντος φράγματος Φανερωμένης. 

Ακόμη ο Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε στον Δήμο Φαιστού έργο αξίας 350.000 ευρώ για την κατασκευή πίστας μοτοκρός στο χωριό Σκούρβούλα. Στον ίδιο δήμο εκτός από πίστα μοτοκρός θα δημιουργηθούν και πάρκα αναρρίχησης αξίας 570.000 ευρώ. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άνοιξε φάκελο και για τον Δήμο Γόρτυνας για ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό Χουστουλιανά και ένα γήπεδο μπάσκετ στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας. Το συνολικό τους κόστος έχει αποτιμηθεί σης 220.000 ευρώ. 

Υπάρχει βέβαια και συνέχεια σε ό,τι αφορά τα έργα στον νομό Ηρακλείου. Συγκεκριμένα υπάρχει πρόβλεψη να δοθούν χρήματα: α) για την προμήθεια υλικών για εργασίες ανακαίνισης γραφείων, β) για την «επισκευή οροφής ισογείου κηρίου και συντήρηση κερκίδων δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης Νέας Αλικαρνασσού, γ) για τη «συντήρηση ανοικτού κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου» και του «κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης Αρκαλοχωρίου» και δ) για «μελέτη πίστας Motocross». 

Όσο για τα γειτονικά Χανιά, βρίσκονται πολύ πίσω σε σχέση με το Ηράκλειο, καθώς υπάρχουν μόλις τρεις κωδικοί έργων. Ο πρώτος αφορά την αποπεράτωση κλειστού γυμναστηρίου με κτίριο γραφείων – αποδυτηρίων στον Δήμο Κισσάμου, ο δεύτερος την επισκευή και την αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων και ο τρίτος τη βελτίωση αθλητικών υποδομών του Δήμου Σφακίων. 

Στον νομό Λασιθίου δεν θα γίνει κανένα αθλητικό έργο, ενώ στο Ρέθυμνο θα δοθεί το ποσό των 44.640 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στο Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων.

Επομένως, από τους 20 φακέλους με αθλητικά έργα στην Κρήτη οι 16 αφορούν πρότζεκτ στην εκλογική περιφέρεια του Λ. Αυγενάκη, το Ηράκλειο.  Φυσικά είναι θετικό να κατασκευάζονται αθλητικά έργα στην Ελλάδα, αλλά όταν η πλειονότητα αυτών είναι στην περιφέρεια που εκλέγεται ο υφυπουργός Αθλητισμού, τότε είναι εύλογο να προκαλούνται ερωτηματικά. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με ευθύνη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είναι… άστεγη. Στις 25 Φεβρουάριου 2019 η ΕΕ της ΕΠΟ είχε αποφασίσει «τη χρήση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρας της εθνικής για τα προσεχή τέσσερα χρόνια». Η «γαλανόλευκη» δεν έπαιξε τελικά ποτέ στο Ηράκλειο διότι δεν υλοποιήθηκαν τα έργα αναβάθμισης του σταδίου τα οποία είχε υποδείξει κλιμάκιο της UEFA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *