Στέλνει τελικά 78 άρματα μάχης τύπου Leopard το σκουπίδι της Νέας Τάξης Πραγμάτων Όλαφ Σόλτς στην Ουκρανία

Το «πράσινο φως» για την αποστολή 78 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία έδωσε η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel την Τρίτη.

Το στρατιωτικό υλικό, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, θα μεταφερθεί από τα αποθέματα της βιομηχανίας. Ιδανικά, τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 1 θα πρέπει να παραδοθούν στην Ουκρανία ήδη από αυτό το καλοκαίρι, αλλά τα περισσότερα από αυτά πιθανόν να μην παραδοθούν πριν από το 2024, καταλήγει το έγγραφο το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό.

Η δεύτερη παρτίδα των Leopard 1, όπως σημειώνει το Spiegel, θα φτάσει από την Ιταλία. Ο γερμανικός αμυντικός όμιλος Rheinmetall είχε την ευκαιρία να αγοράσει 88 από αυτά τα άρματα πριν από μερικούς μήνες. Αφού έλαβε την άδεια εξαγωγής, η Rheinmetall άρχισε να αγοράζει τα άρματα και τώρα θα τα αναβαθμίσει το συντομότερο δυνατό.

Τους τελευταίους μήνες, όπως επισημαίνει το Spiegel, η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία διαπραγματεύεται μυστικά με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας για την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 1. Η γερμανική εταιρεία Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH θα προετοιμάσει για λειτουργία και αποστολή στην Ουκρανία περίπου 90 μοντέλα Leopard 1, τα οποία φυλάσσονται σε αποθήκες εδώ και πολλά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *