Ο ακροδεξιός Βορίδης προσπαθεί να φτιάξει τροπολογία για τον Κασιδιάρη ώστε να περάσει από τον Άρειο Πάγο

Παρά τις βελτιώσεις που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης οι οποίες ενσωματώνουν πολλές από τις παρατηρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε πως «η εμμονή της κυβέρνησης στο άρθρο 29 του Συντάγματος δεν μας επιτρέπει να ψηφίσουμε την συγκεκριμένη διάταξη και επιλέγουμε το «παρών»».

Απαντώντας, ο παριστάμενος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είπε «Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «παρών». Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το 2014 ο Σταύρος Δήμας προτεινόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε πει ότι αν εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής θα αρνηθεί την εκλογή του. Σε εκείνη την ψηφοφορία εσείς συμμαχήσατε με την ΧΑ για να ρίξετε την κυβέρνηση. Στήνατε κρεμάλες και φωνάζατε να καεί να καεί η Βουλή απ την μια εσείς και από την άλλη οι χρυσαυγίτες». Παράλληλα ο Υπουργός υπενθύμισε δηλώσεις του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου «έλεγε τότε ο κ. Παρασκευόπουλος « πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε : μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στη δημοκρατία ή ρήξη; Πρέπει να υπάρξει σύγκλιση και ένταξη της ΧΑ στο δημοκρατικό πλαίσιο» αυτά λέγατε»

.Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική πλειοψηφία προσανατολίζεται σε δύο αλλαγες

– θα συμπεριλάβει την κοινοποίηση των πορισμάτων του Αρείου Πάγου στα ενδιαφερόμενα κόμματα

– θα αναδιατυπώσει το άρθρο για την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος με την φράση «να μην αντιστρατεύεται» την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης ΤσίπραςΠάντως, η προκαταρκτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην κοινοβουλευτική επιτροπή αποσαφήνισε τις πιθανές οδούς σύγκλισης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα όμως επιβεβαίωσε πως το χάσμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία παραμένει μεγάλο.
Φαίνεται μάλιστα ότι το χάσμα αυτό δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το περιεχόμενο της προτεινόμενης κυβερνητικής ρύθμισης αλλά κυρίως με το πρόσφατο πολιτικό και επικοινωνιακό πρόσταγμα που έχει υιοθετήσει η ηγεσία του κόμματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη καταθέσει την δική του διάταξη που είχε παρουσιάσει με ειδική αναφορά σε φασισμο ναζισμο, ρατσισμο με το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζει και την Ελληνική Λύση να μην έχει ξεκαθαρίσει αν θα απέχει από την ψηφοφορία ή αν θα επιλέξει το «παρών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *