Ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας στον αγώνα των αγροτών

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας υιοθέτησε το ψήφισμα που κατέθεσαν οι αγρότες του νομού και αφορά στη εν εξελίξει κινητοποίηση και τα αιτήματα που επιδιώκεται να ικανοποιηθούν μέσω αυτής.

Στην συνεδρίαση της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου, παρέστη αντιπροσωπεία των αγροτών  για να υποστηρίξει την ανάγκη σύμπλευσης του σώματος με τον αγροτικό κόσμο.

Στην τοποθέτησή του ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Τσιούτρας τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος θέλει το Δημοτικό Συμβούλιο αρωγό και συμπαραστάτη. Όχι μόνο με την έκδοση ψηφίσματος, αλλά και με παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως και με επίσκεψη στα μπλόκα.

Ακολούθως, αναφερόμενος επιγραμματικά στα του ψηφίσματος  χαρακτήρισε την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία λόγω της παρουσίας της αστυνομίας και των ΜΑΤ, ενώ έκανε μία συνοπτική αναφορά στα αιτήματα.

Αναλυτικότερα μίλησε για αναπλήρωση του εισοδήματος στο βαμβάκι γιατί έχει χαμηλότερη τιμή από πέρυσι και μεγαλύτερο κόστος παραγωγής. Για μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, για εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής, για προστασία από φυσικές καταστροφές και για υποδομές.

Παίρνοντας τον λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν για δίκαια αιτήματα που πρέπει να στηριχθούν.

Ο κ. Σβάρνας ανέφερε ότι η ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας στην περιοχή μας και αναγνώρισε το δίκαιο του αγώνα και των αιτημάτων. Ο κ. Κρανιάς ζήτησε στήριξη στην πράξη και όχι στα λόγια όπως γίνεται κάθε φορά, ενώ ο κ. Ξυλομένος χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα και δεδομένη την αλληλεγγύη.

Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν από τον κ. Σπάνια και την κ. Μπακαλάκου με την τελευταία να υπογραμμίζει πως πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για την δημιουργία ενός σχεδίου για την επόμενη μέρα του πρωτογενούς τομέα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο να τονίζει ότι  υπάρχουν προβλήματα που δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Θα συμφωνήσω είπε με τα αιτήματα αν και για κάποια έχω ενδοιασμούς. Επίσης σημείωσε ότι θα συμφωνήσει και με το ψήφισμα, παρότι διαφωνεί με έννοιες όπως αστυνομοκρατία, που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει. Και θα συμφωνήσω κατέληξε γιατί θεωρώ ότι είναι σημαντικό να έχουν οι αγρότες στα χέρια τους ένα ομόφωνο ψήφισμα και μία καθολική στήριξη, ως διαπραγματευτικό ατού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *