Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου το Επιστημονικό Συμβούλιο .

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ.

Δεν νομιμοποιεί αλλά ούτε εκφράζει και ενστάσεις το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα του Ηλία  Κασιδιάρη.

Δεν εκφέρουν ιδιαίτερα συνταγματικά κωλύματα οι Συντάκτες της έκθεσης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σε ότι αφορά την τροπολογία Κασιδιάρη.

Μολονότι ζητούν ορισμένες «βελτιώσεις», σημειώνουν για παράδειγμα: «Ευνόητο είναι ότι ο Άρειος Πάγος δεν καλείται να εκφέρει θετική κρίση περιέχουσα αξιολογήσεις ανήκουσες στην ελεύθερη δηµόσια σφαίρα, προκειµένου να διαπιστώσει αν πολιτικό κόµµα εξυπηρετεί το δηµοκρατικό πολίτευµα, αλλά αν σε συγκεκριµένη περίπτωση συντρέχουν λόγοι, αναγόµενοι στη δράση προσώπων που έχουν καταδικασθεί για τα ανωτέρω αδικήµατα και στις αντίστοιχες ποινές, βάσει των οποίων συνάγεται ότι η δράση πολιτικού κόµµατος υπονοµεύει ή αντιστρατεύεται την ελεύθερη λειτουργία του δηµοκρατικού πολιτεύµατος και, εποµένως, δεν είναι συµβατή µε αυτή. Σηµείο το οποίο χρήζει ανάλογης αποτύπωσης στο κείµενο του νόµου, ενόψει οριοθέτησης της σχετικής δικανικής κρίσης».

Παράλληλα, τονίζουν ότι η ενδεχόµενη εµπλοκή µελών της ηγεσίας πολιτικού κόµµατος, τα οποία, δεδοµένης της φύσεως αυτού ως νοµικού προσώπου, (άρ. 29 παρ. 6 ν. 3023/2002) προδήλως καθορίζουν σε µεγάλο βαθµό τη δράση του, σε εγκληµατικές ενέργειες των άρθρων 187 και 187 Α του Ποινικού Κώδικα, αποτελεί, εν όψει της φύσεως των αδικηµάτων και της συνάρτησής τους προς την οµαλή λειτουργία του δηµοκρατικού πολιτεύµατος, σοβαρό λόγο, ο οποίος καθιστά συνταγµατικώς ανεκτή την αναστολή της κρατικής οικονοµικής ενίσχυσης προς το εν λόγω πολιτικό κόµµα, δεδοµένου µάλιστα ότι, κατά τα προεκτεθέντα, η αναστολή έχει προσωρινό χαρακτήρα, µέχρις ότου αποφανθούν αµετάκλητα τα κατά το Σύνταγµα αρµόδια ποινικά δικαστήρια.

Ακόμα, υπογραμμίζουν: «Το κρίσιµο στοιχείο, εν προκειµένω, δεν είναι η προσωπική απαξία όσων έχουν διαπράξει τα ως άνω εγκλήµατα και έχουν καταδικασθεί για αυτά, αλλά το ότι πολιτικά κόµµατα καταρτίζουν διά των εν λόγω προσώπων ή περιλαµβάνουν στους συνδυασµούς τους πρόσωπα που καλούνται, εκλεγόµενα, ενώ έχουν καταδικασθεί για εγκλήµατα µε πολιτειακή απαξία, να συµπράξουν στη λειτουργία του πολιτεύµατος. Εποµένως, η καταδίκη τους για αδικήµατα µε πολιτειακή απαξία, και στις ως άνω ποινές, θεµελιώνει ενδεχόµενη κρίση του Δικαστηρίου περί εναντίωσης πολιτικού κόµµατος στην ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύµατος. Στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε και να επιβεβαιωθεί ο κατάλογος των εν λόγω εγκληµάτων ως εγκληµάτων ενεχόντων πολιτειακή απαξία».

Προηγούμενο άρθροΈνας στους πέντε Γερμανούς συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας! Προχωράει το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων
Επόμενο άρθροΑυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη! Όλοι οι βιαστές έξω και οι πατριώτες φυλακή – Ελεύθερος και ο Φιλιππίδης μετά τον Λιγνάδη

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ