Δίνει βοήθεια όπου γουστάρει αυτός λες και είναι η χώρα τσιφλίκι του! Σε δύο μήνες σηκώνεται και φεύγει και ησυχάζουμε

Ο Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στο αμερικανικό CNN  ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι για την σεισμόπληκτη Συρία η όποια βοήθεια θα είναι «υπό όρους γιατί δεν αναγνωρίζουμε τον Άσαντ» αλλά «άνευ όρων» όμως στην Τουρκία! Τι σημαίνει αυτό; Ότι χιλιάδες ορθόδοξοι του Πατριαρχείου Αντιοχείας ουσιαστικά μένουν αβοήθητοι από την Ελλάδα την ίδια στιγμή που στην Τουρκία η βοήθεια είναι συνεχής.

Και αυτό γιατί, γιατί απλά η κυβέρνηση δεν θέλει να κυβερνά ο Άσαντ, καθώς ήδη από το 2012 έχουν ουσιαστικά διακοπεί οι διπλωματικές σχέσεις!

Έτσι ενώ παραδέχεται ότι οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες για βοήθεια, πρακτικά αδιαφορεί περιμένοντας την Δύση να ενεργοποιηθεί για να στείλει έστω ακόμα και μια συμβολική βοήθεια.

«Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που απάντησε στο αίτημα της Τουρκίας για ευρωπαϊκή συνδρομή. Έχουμε πλήρωμα της ΕΜΑΚ στο Χαταϊ και υποθέτω ότι η φωτογραφία του 7χρονου κοριτσιού είναι αυτό που σώθηκε από την ομάδα της ΕΜΑΚ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή του CNN «Connect the World» αλλά για την Συρία ο πρωθυπουργός μάλλον έχει διαφορετική ευαισθησία καθώς δήλωσε ότι για βοήθεια εκεί θα πρέπει να αποφασίσουν… άλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *