Προχωράει το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης! Από την μία φτωχοποιούν τους λαούς και από την άλλη προωθούν συνθετικό κρέας και κρέας από έντομα

Όσο οι μάζες των λαών κρατούν την προσοχή τους στραμμένη σε θέματα βιοπορισμού ή υπνωτίζονται από ανούσια θεάματα, κάποιοι προχωρούν με γοργά βήματα το σχέδιο επαναπροσδιορισμού των διατροφικών μας συνηθειών.

Η εργαλειοποίηση της υγείας είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της δυναστικής «ελίτ», άλλα εξίσου αποτελεσματικό όπλο (αν όχι και πιο ισχυρό ακόμα) είναι ο έλεγχος της τροφής, δηλαδή των αγαθών που συνδέονται άμεσα με την επιβίωση κάθε ανθρώπου.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προμοτάρει όλο και πιο έντονα το θέμα της «βιώσιμης διατροφής». Επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο να κάνει στροφή σε μια «εναλλακτική» διατροφή που δήθεν βασίζεται στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη, η οποία αρχικά θα προωθηθεί με την μορφή φιλοπεριβαλλοντικής «πρότασης» (με την ανάλογη αβάντα από τους «celebrities») και σταδιακά θα πάρει την μορφή αυστηρών νόμων, φόρων και κυρώσεων.

Όσο επιμηκύνεται η γεωπολιτική αστάθεια σε διεθνές επίπεδο, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς καταστρέφονται οικονομικά – μέρα με τη μέρα – από την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, λιπασμάτων και ζωοτροφών. Αυτό αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τις πολυεθνικές τροφίμων ώστε να επωφεληθούν από την οικονομική εξόντωση των τελευταίων ανεξάρτητων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει στον πρωτογενή τομέα.

Και όσο μας εγκαταλείπουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, τόσο κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους στην αγορά οι εταιρείες που παράγουν εργαστηριακά υποκατάστατα ή απομιμήσεις κρέατος που επιχειρούν να ωθήσουν τον κόσμο σε ένα παντελώς αφύσικο και βιομηχανοποιημένο διατροφικό μονοπάτι.

Η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση για την κυκλοφορία προϊόντων κρέατος πουλερικών, που αναπτύσσονται εξολοκλήρου στο εργαστήριο. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά κοτόπουλα προκύπτει μια μάζα κρέατος, ως αποτέλεσμα εργαστηριακής καλλιέργειας.

Η εταιρεία «Upside Foods» με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας έχει ήδη κάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο κρέας κυτταροκαλλιέργειας και αρκεί μια μόνο επίσκεψη στο site για να διαπιστώσει κανείς πως στην λίστα των επενδυτών φιγουράρει το όνομα του νεοταξίτη «γκουρού» Bill Gates.

Ο Bill Gates μέσω του ιδρύματος του «Bill and Melinda Gates» χρηματοδοτεί αδρά την εταιρία υποκατάστατων κρέατος, Beyond Meat (BYND.O) με έδρα τις ΗΠΑ, και ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει πως οι πλούσιες χώρες πρέπει να στραφούν εξολοκλήρου στο συνθετικό κρέας για να αντιμετωπιστεί η κλιμ@τική κρίση και να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμο-κηπίου.

H ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat (δηλαδή… επαναπροσδιορισμός του κρέατος) κατασκευάζει μια απομίμηση κρέατος σε εκτυπωτές 3D και ήδη προωθεί τα προϊόντα της σε πολλά εστιατόρια του Ισραήλ, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας. Η εταιρεία δηλώνει πως εντός του 2023 πρόκειται να κυκλοφορήσει το εκτυπωμένο «κρέας» και στην ελληνική αγορά, όπως επίσης στην Ιταλία, την Γαλλία, την Σουηδία και δεκάδες άλλες χώρες.

Παράλληλα με την προώθηση του «πλαστικού» κρέατος, έχουμε και την επιβολή της εντομοφαγίας, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επέτρεψε και αποφάσισε την προσθήκη επεξεργασμένων εντόμων σε αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά , μπάρες δημητριακών, μπισκότα, σνακ με βάση το αλεύρι, είδη ζαχαροπλαστικής, σάλτσες, πίτσες, παρασκευάσματα κρέατος και άλλα ημικατεργασμένα προϊόντα από το 2023.

Το γεγονός ότι οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν εξωθηθεί να υιοθετήσουν καθεστώς «πολεμικής οικονομίας» άλλα και η βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλλεται στους λαούς των δυτικών κρατών, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να φαντάζει όλο και πιο θελκτική η «λύση» των εργαστηριακών υποκατάστατων, που ασφαλώς θα ελέγχονται πλήρως από τις πολυεθνικές τροφίμων.

Βέβαια, για να κυριαρχήσουν αυτά τα προϊόντα στην αγορά, απαιτείται μια οργανωμένη καμπάνια πλύσης εγκεφάλου, όπως ακριβώς έγινε και στην περίοδο της πανδημίας. Το εργαστηριακό κρέας θα προωθηθεί στηριζόμενο σε μια σειρά εφευρημάτων του νεοταξικού marketing. Θα παρουσιάζεται ως προϊόν που διαθέτει «ηθικό» πλεονέκτημα (βλέπε vegan ιδεολογία και την προώθηση που απολαμβάνει), φιλοπεριβαλλοντικό πλεονέκτημα, άλλα και οικονομικό πλεονέκτημα, αφού το αληθινό κρέας θα παρουσιάζεται ως προϊόν «μη – βιώσιμης» κατανάλωσης, θα φορολογείται ως ασύμφορο για το περιβάλλον και σταδιακά θα καταστεί πανάκριβο.

Στον αντίποδα το εργαστηριακό κρέας θα προωθείται ως φθηνότερο και φιλικό για το περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *