Τι συνέβη στους δύο αδικοχαμένους πιλότους… Περίεργες συμπτώσεις και φήμες που φουντώνουν

Κανείς δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον άδικο χαμό των δύο ηρώων μας που έπεσαν με το F-4 Phantom της ΠΑ σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας, δηλαδή ανοιχτά της Πελοποννήσου στο Ιόνιο Πέλαγος.

Οι έρευνες των αρμοδίων για τα αίτια της συντριβής ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη με τα φερέφωνα της Κυβέρνησης ήδη να προεξοφλούν ότι πιθανόν να οφείλεται είτε σε λάθος χειρισμού είτε σε τεχνικό πρόβλημα. Άλλωστε, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε μία άκρως επικίνδυνη άσκηση χαμηλής ναυτιλίας, σύμφωνα με την οποία η πτήση του ήταν ακόμη και στα 300 πόδια δηλαδή 100 μέτρα μόλις πάνω από την θάλασσα!

Τις τελευταίες ώρες και ενώ όλοι ασχολούνται με την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, πληθαίνουν οι φωνές για παρουσία αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους αλλά και ρωσικού πλοίο ανεφοδιασμού και ηλεκτρονικού πολέμου.

Και τα δύο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε βρισκόντουσαν το επίμαχο διάστημα στην περιοχή του νότιου Ιονίου εκεί ακριβώς που κατέπεσε το αεροσκάφος.

Η “συνάντηση” αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι τυχαία αφού κατεύθυνσή τους φαίνεται να είναι η Αδριατική όπου η Ομάδα Κρούσης Μεταφορέων του USS George H.W. Ο Μπους.

Είναι πολύ πιθανόν το ένα να καταδίωκε το άλλο και το ελληνικό F-4 Phantom να βρέθηκε στο δρόμο τους. Οι πληροφορίες από τα στίγματα τους, δείχνουν ότι υπήρχε μέχρι και οπτική επαφή με το ελληνικό μαχητικό.

Δεν λέμε ότι το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε με ευθύνη των τρίτων δυνάμεων που βρισκόντουσαν εκεί κοντά. Απλά μαζεύονται πολλά, πάρα πολλά για να είναι όλα συμπτώσεις. Το ΥΠΕΘΑ οφείλει να ενημερώσει τι ακριβώς συνέβαινε σε εκείνη την περιοχή της συντριβής εκείνη την ώρα. Το χρωστάει στις χαροκαμένες μάνες των πιλότων μας αλλά και στις οικογένειες των πεσόντων στα Ίμια που δεν πήραν ποτέ απάντηση από το “απόρρητο” -μέχρι σήμερα – πόρισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *