Η συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μπλόκου, όπου το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και συλλόγων, κομμάτων ( ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), οι βουλευτές Καρδίτσας της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Κωτσός, ο Καρδιτσιώτης τραγουδοποιός (και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με ΚΚΕ) Διονύσης Τσακνής, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου και άλλοι.

Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού του μπλόκου και της ΕΟΑΣΚ, κατήγγειλαν για ακόμη μια φορά τη στάση της κυβέρνησης, ενώ χαιρέτισαν τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών. Επανέλαβαν το αίτημά τους να απομακρύνει η κυβέρνηση τα ΜΑΤ που εμποδίζουν την άνοδο των τρακτέρ στον Ε-65 και να σταματήσει η ταλαιπωρία των Καρδιτσιωτών με τους κλειστούς δρόμους.

Υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά το σύνολο του Νομού. Όπως είπαν η τοπική οικονομία και κοινωνία θα υποστεί μεγάλο χτύπημα από την απώλεια του αγροτικού εισοδήματος εξαιτίας των χαμηλών τιμών στο βαμβάκι και τους υψηλού κόστους παραγωγής, εν υπενθύμισαν πως οι απώλειες από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ υπολογίζονται στα 14-20 εκ ευρώ ετησίως για την περιοχή.
Υπογράμμισαν τα δύο βασικά αιτήματα που έχουν να κάνουν με την αναπλήρωση του εισοδήματος στο 1 ευρώ για το βαμβάκι και τη μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και φθηνό αγροτικό ρεύμα.

Επίσης ζήτησαν την παρέμβαση των τοπικων βουλευτών ώστε να κλειστεί ραντεβού εκπροσώπων της Πανελλαδικης Επιτροπής των Μπλόκων με κλιμάκιο Υπουργών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ