Πανικόβλητος μεταφέρει τις εκλογές ακόμη πιο νωρίς ο Μητσοτάκης! Μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά στον πάτο και ελλοχεύει κίνδυνος ακόμη και για ειδικό δικαστήριο

Μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα ο πανικός του Κούλη ο οποίος εκεί που το έπαιζε άνετος και ωραίος τώρα έχει αρχίσει να …τρέχει και να μην φτάνει. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες υπουργοί και στελέχη της ΝΔ λένε ότι σε επικοινωνία που έχουν με τα “ρετιρέ” του Μεγάρου Μαξίμου, η τελευταία πληροφόρηση που έχουν είναι ότι θα κλείσει τελικά η Βουλή στα τέλη του Φεβρουαρίου ή το πολύ μέσα στο πρώτο διήμερο του Μαρτίου. Εξάλλου 2 Μαρτίου είναι ημέρα που κατά κανόνα είναι και η τελευταία “ενεργή” κοινοβουλευτική ημέρα κάθε εβδομάδας.


Τι σημαίνει αυτό το χρονοδιάγραμμα αν στην πορεία λόγω των ραγδαίων και καθημερινών εξελίξεων δεν αλλάξει πάλι κάτι; Σημαίνει ότι οι πρώτες τουλάχιστον εκλογές θα γίνουν το αργότερο στις 2 Απριλίου και όχι στις 9 που ήταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα το επικρατέστερο σενάριο. Μπορεί επίσης να γίνουν και ακόμη πιο νωρίς. Δηλαδή την Κυριακή 26 Μαρτίου, που είναι μάλιστα η επομένη της εθνικής επετείου. Κι αυτό γιατί αν η διάλυση της Βουλής γίνει μέχρι τις 2 Μαρτίου και προκηρυχθούν οι εκλογές, καλύπτεται μέχρι τότε το ελάχιστο διάστημα των περίπου 23-24 ημερών που απαιτούνται για όλες τις ενδιάμεσες προεκλογικές προθεσμίες και διαδικασίες.
Σε τι οφείλεται όλη αυτή η πρεμούρα του Κούλη που με βάση τα δικά του δεδομένα και με την προϊστορία του ως …άνετος και χαλαρός θα μπορούσε να θεωρηθεί και ξαφνική; Η εξήγηση βρίσκεται στις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που παίρνει σε καθημερινή πια βάση στα χέρια του. Δημοσκοπήσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις μαγειρεμένες και καθαρά προπαγανδιστικές που «δίνονται» στα πληρωμένα και πετσωμένα μέσα ενημέρωσης για να κάνουν προπαγάνδα και να παραπλανούν όσους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα τους νεοδημοκράτες είναι ακόμη αφελείς.
Ο τρόμος του Κούλη ακούει σε δυο λέξεις: «100 έδρες». Αυτό είναι το κρίσιμο όριο από το οποίο έχει πέσει καθαρά πλέον και απειλεί να τον οδηγήσει από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών στο σκαμνί και κατόπιν στην φυλακή. Το χειρότερο που αποτελεί προσωπική ψυχρολουσία για τον Κούλη είναι ότι από τα ευρήματα φαίνεται πως όσα και να «μοιράσει» σε ψίχουλα, επιδόματα και υποσχέσεις, το άσχημα κλίμα δεν αναστρέφεται. Αντίθετα οι πολίτες τα χαρακτηρίζουν προεκλογικά, ανεπαρκή και υποκριτικά.
Όπως αποκαλύπτουν συγκεκριμένα οι πληροφορίες, η πτώση στις μυστικές μετρήσεις είναι συνεχής αλλά και μη αναστρέψιμη. Το ποσοστό της ΝΔ βρίσκεται, ύστερα από μια σχετικά μακρά περίοδο «στασιμότητας» -ή που έτσι εμφανιζόταν- σε ελεύθερη πτώση. Είναι ήδη πολύ κάτω από την «κόκκινη γραμμή» -για τον σχεδιασμό του Κούλη και των επιτελών του- του 30%. Κι αυτό για τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική σημαίνει ότι η ΝΔ πέφτει πλέον κάτω από τις 100 έδρες. Κι αυτό τον έχει κυριολεκτικά τρομάξει γιατί είναι το «διαβατήριο» που ανοίγει άμεσα το δρόμο παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστηριο…

Όπως εξηγούν οι ειδικοί που ξέρουν τα μυστικά του εκλογικού συστήματος, σε απλές γραμμές εάν η ΝΔ είναι το βράδυ της Κυριακής κάτω από 100 βουλευτές, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο Κούλης –πέραν του ότι κινδυνεύει να ανατραπεί εσωκομματικά αμέσως-δεν θα έχει την αριθμητική δύναμη για να επιβάλει οπωσδήποτε και τις δεύτερες εκλογές με τις οποίες θα επιχειρήσει να διασωθεί. Με τη ΝΔ κάτω από 100 έδρες και ανάλογα με το πώς θα μοιραστούν τα ποσοστά και οι έδρες θα υπάρχουν από αριθμητικής τουλάχιστον πλευράς οι δυνατότητες να εμποδιστούν οι δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική, που ο Κούλης έχει ως σανίδα σωτηρίας. Και βγάζοντας από τη μέση αυτό το εμπόδιο, θα ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό έστω μιας προσωρινής, μεταβατικής κυβέρνησης για να κάνει την παραπομπή του Κούλη –που δεν θα είναι πια πρωθυπουργός και κατά πάσα βεβαιότητα ούτε αρχηγός της ΝΔ- και της συμμορίας του στην Δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες που συμπεριλαμβάνουν πια και την εσχάτη προδοσία!

Ήδη βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και σε αδιέξοδο ο Κούλης Μητσοτάκης από τις προηγούμενες ημέρες και οι πληροφορίες μας ανέφεραν ότι από την πρόταση μομφής και μετά συμπεριφερόταν με τρόπο που έδειχνε ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του. Γι αυτό και στην κλειστή σύσκεψη που είχε με μυστικοσυμβούλους και ξένους επικοινωνιολόγους είχε γίνει η εισήγηση να φέρει τις εκλογές ακόμη πιο κοντά. Εκεί δηλαδή που αρχικά ήθελε να τις πάει στο τέλος ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι για να «εκμεταλλευτεί» αυτό το διάστημα τόσο να κλείσει κι άλλες μπίζνες εκατομμυρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όσο και για να εξαφανίσει όσα περισσότερα ίχνη μπορεί από τα εγκλήματα και τις προδοσίες που έχει διαπράξει,να κινηθεί προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Η πρόταση που είχε ήταν να το ανακοινώσει ως ρελάνς στην Βουλή όταν η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε την πρόταση δυσπιστίας. Τελικά το απέφυγε πιστεύοντας ότι η απόρριψη της πρότασης θα άλλαζε πολιτικά το κλίμα και θα ανέκαμπτε. Οι νέες κυλιόμενες μετρήσεις που έγιναν στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας όμως έδειξαν το εντελώς αντίθετο. Η πτώση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά πηγαίνει ολοταχώς σε καταβαράθρωση. Γι αυτό και άρχισε να ..τρέχει πανικόβλητος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *