Ρεπορτάζ έκανε η σελίδα μας karditsastakra.com στην πόλη της Καρδίτσας μετά τα δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Πέμπτη τα ξημερώματα με το σπάσιμο βιτρινών από δύο καταστήματα και μάλιστα στο κέντρο της Καρδίτσας.

Συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες για το θέμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας που παρέχει η αστυνομία της Καρδίτσας στους πολίτες.

Ο Γιώργος Δ ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης μας ανέφερε: “Η αστυνόμευση δυστυχώς είναι ελλιπής στην πόλη της Καρδίτσας, έχουν συμβεί πάρα πολλά περιστατικά ειδικά με Ρομά οι οποίοι μπαίνουν στα καταστήματα και κλέβουν ανενόχλητοι.
Σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρά παιδιά τα οποία με θράσος μπαίνουν και αρπάζουν ότι βρίσκουν.
Θεωρώ ότι η αστυνομία στην Καρδίτσα έχει μπερδέψει τους ρόλους.
Δείχνουν μία τιμωρητική διάθεση προς τους πολίτες εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα σε πρόστιμα ξεχνώντας ότι ο αστυνομικός είναι στην υπηρεσία του Πολίτη για να τον προστατεύει και να τον κάνει να αισθάνεται ασφάλεια και όχι να βγάζει το οποίο κόμπλεξ έχει πάνω του. Τους μισούς ελέγχους που κάνουν για τον αντικαπνιστικό νόμο να έκαναν τα βράδια δεν θα υπήρχε κανένα περιστατικό παραβατικότητα.
Στην περίοδο της πανδημίας ερχόταν κάθε μέρα να ελέγξουν αν οι πελάτες είναι εμβολι-ασμένοι ή ανεμβ-ολίαστοι ή έχουν rapid test κόβοντας πρόστιμα σε καθημερινή βάση.
Αυτό είναι αστυνομία?
Να τιμωρεί και να εξαθλιώνει τον Έλληνα…
Εμείς προσωπικά σαν καταστηματάρχες δεν αισθανόμαστε ότι η αστυνομία της Καρδίτσας μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της προστασίας του πολίτη”

Ο Δημήτρης Ζ ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων στο κέντρο της πόλης μας είπε: “Είναι θλιβερά τα γεγονότα που συνέβησαν, σκεφτείτε τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης που πάει το πρωί να ανοίξει το κατάστημα του και βλέπει την τζαμαρία σπασμένη και να λείπουν από μέσα αντικείμενα και εξοπλισμός.
Πώς θα νιώσει?
Το φαινόμενο με τους Ρομά έχει παραγίνει! Κυκλοφορούν μέσα στην πόλη ανενόχλητοι κλέβουν και αρπάζουν ότι βρουν και όταν πιάνουμε κάποιον και το πάμε σε αστυνομικούς συνήθως της ομάδας Ζ που βρίσκεται σε κάποιο σημείο της πόλης μας απαντάνε ειρωνικά “και εμείς τώρα τι να τον κάνουμε”.
Δεν είναι αστυνομία αυτό και θεωρώ ότι δεν παρέχει την προστασία για την οποία πληρώνεται από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη.
Στην περίοδο της πανδημίας κυκλοφορούσαν δέκα περιπολικά και δέκα μηχανές Μέσα στην πόλη τα βράδια για να δουν αν κυκλοφορεί κάποιος και διασπείρει τον ιό και όταν τελείωσαν οι περιορισμοί υπάρχει ένα περιπολικό και με το ζόρι.
Είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα?
Δηλαδή η αστυνομία χρησιμοποιείται για εκφοβισμό?
Πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος και θα πρέπει ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος Καρδίτσας να το κοιτάξει το πράγμα γιατί πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε εκπαίδευση και σε παιδεία στους αστυνομικούς της Καρδίτσας.
Δεν μπορεί να το παίζουν τσαμπουκάδες σε πολίτες και εκεί που πρέπει να σφυρίζουν αδιάφορα δυστυχώς είμαι πολύ απογοητευμένος”

Ο Χρήστος Κ ιδιοκτήτης καταστήματος mini market σε περιοχή της πόλης μας ανέφερε: “Αν στο κέντρο που υποτίθεται ότι υπάρχει μία τυπική αστυνόμευση συμβαίνουν όλα αυτά σε απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης τι ακριβώς θα συμβεί? Μπορούμε όλη την ώρα να φοβόμαστε για τις περιουσίες μας?
Οι Ρόμα πλέον είναι ασύδοτοι , μπαίνουν στα καταστήματα και κλέβουν συνέχεια κάνουν ότι γουστάρουν με θράσος αφού ξέρουν ότι υπάρχει ατιμωρησία. Δυστυχώς η αστυνομία της Καρδίτσας είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων.
Ξέρουν μόνο να κόβουν πρόστιμα και να έχουν ένα ύφος ότι εμείς κάνουμε κουμάντο.
Είναι ανεπίτρεπτα όλα αυτά που γίνονται. Θα πρέπει δηλαδή να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ