Δωροδοκίες και μίζες για υπουργούς στην Ουκρανία! Κρυμμένα χαρτονομίσματα στους καναπέδες του υπουργού Άμυνας!

Εν μέσω της δίνης σκανδάλων και παραιτήσεων στην Ουκρανία, στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο με πακτωλό χρημάτων – ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων – που έκρυβε πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας. Μάλιστα, φέρεται ότι κατάφερε να αθωωθεί στο δικαστήριο, που του επέστρεψε πίσω το ποσό. Όλα αυτά, ενώ η Ουκρανία πολεμά κόντρα στη Ρωσία, με τις μάχες να συνεχίζονται εδώ και σχεδόν ένα έτος.

Το Nexta δημοσίευσε βίντεο, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Myronyuk είχε κρυμμένα σε καναπέ σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά. Το βίντεο φέρεται ότι είχε τραβηχθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας τον περασμένο Αύγουστο, στον καναπέ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, κατηγορούμενου στην έρευνα για τις προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Mironyuk φέρεται ότι προσκόμισε στο δικαστήριο ένα «έγγραφο» που έλεγε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στον καναπέ δεν ήταν δικά του, αλλά φέρεται να του τα δάνεισε μια 86χρονη κάτοικος του Χάρκοβο, η Eleonora Duminsh. Σύμφωνα με δημοσίευμα τoυ thestories, το δικαστήριο επέστρεψε τα κατασχεθέντα μετρητά του ενός εκατομμυρίου πίσω στον Mironyuk.

Ωστόσο, το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς έσκασε σαν «βόμβα» στην Ουκρανία στα τέλη του Ιανουαρίου, με κεντρικό πρόσωπο μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Oleksii Reznikov βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων, καθώς οι έρευνες για κυβερνητική διαφθορά συγκλόνισαν τη χώρα.

Οι αποκαλύψεις δύο ερευνών σε ανώτατο επίπεδο αποτέλεσαν σοβαρό πλήγμα για την κυβέρνηση Ζελένσκι. Αμφότερες, σχετίζονται με κερδοσκοπία πολέμου και προκάλεσαν την αντίδραση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *