Γιατροί σε όλο τον κόσμο δηλώνουν κατηγορηματικά: “Δεν πρόκειται να ξανά εμβ-ολιάστουμε, ήταν μία απάτη”

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός γιατρών δηλώνει ότι δεν θα υποβληθεί σε ενισχυτικό εμ-βόλιο για τον Co-vid, με την επίκληση της έλλειψης στοιχείων από κλινικές δοκιμές.

«Έκανα το τελευταίο μου εμβό-λιο Cov-id χωρίς αποδείξεις επιπέδου RCT ότι θα μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου», έγραψε στο Twitter ο Dr. Todd Lee, ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο McGill.

Ο Lee επεσήμανε την έλλειψη αποτελεσμάτων τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών (RCT) για τα επικαιροποιημένα ενισχυτικά εμβ-όλια, τα οποία εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ και τον Καναδά το φθινόπωρο του 2022 με βάση κυρίως δεδομένα από πειράματα σε ποντίκια.

Ο Lee ο οποίος έχει λάβει τρεις δόσεις εμβο-λίου, σημείωσε ότι είχε μολυνθεί από την παραλλαγή του κορω-νοϊού Omicron -τα εμβόλ-ια παρέχουν μικρή προστασία από τη μόλυνση- και περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν υγιή άνδρα στα 40 του.

Ο Dr. Vinay Prasad, καθηγητής επιδημιολογίας και βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε επίσης ότι δεν θα κάνει καμία πρόσθετη δόση εμβ-ολίου μέχρι να γίνουν διαθέσιμα στοιχεία κλινικών δοκιμών.

«Πήρα τουλάχιστον 1 δόση παρά τη θέλησή μου. Ήταν ανήθικο και επιστημονικά αφερέγγυο», δήλωσε.Η Alisson Krug, επιδημιολόγος και συν-συγγραφέας μιας μελέτης που διαπίστωσε ότι τα αγόρια είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή φλεγμονή μετά τον εμβολ-ιασμό σε σχέση με τη μόλυνση από Cov-id, διηγήθηκε πως εξήγησε στον γιατρό της γιατί αρνείται την αναμνηστική δόση και εκείνος συμφώνησε με τη θέση της.

Κάλεσε τους ανθρώπους να «συμμετάσχουν στο κίνημα για να απαιτήσουν τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία».

«Δώστε μεγάλη προσοχή για να σημειώσετε ότι αυτό δεν είναι αντιεμβολι-αστικό συναίσθημα. Αυτό είναι «παροχή αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων για το όφελος που να δικαιολογεί τη συνεχή χρήση», το οποίο είναι πολύ διαφορετικό. Είναι δίκαιο για ένα προϊόν αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως που χορηγείται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο Lee.

Ο Dr. Mark Silverberg ο οποίος ίδρυσε το Ινστιτούτο Ανοσοποιητικής και Πεπτικής Υγείας του Τορόντο, ο Kevin Bash φοιτητής ιατρικής, και η Dr. Tracey Hoeg, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, ενώθηκαν με τους Lee, και Prasad δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε περισσότερες ενισχυτικές δόσεις, τουλάχιστον προς το παρόν.

H Hoeg δήλωσε ότι δεν χρειάζεται κλινικές δοκιμές για να γνωρίζει ότι δεν θα κάνει κανένα ενισχυτικό αφού έλαβε μια πρωτογενή σειρά δύο δόσεων, σημειώνοντας πως έλαβε τη δεύτερη δόση «παρά τη θέλησή της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *