Θα μάθετε να ζείτε αλλιώς λέει η Νέα Τάξη Πραγμάτων! Έρχεται ψαρονέφρι μπιφτέκι και μπριζόλες με συνθετικό κρέας!

Να «ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε», θα κληθούμε τα προσεχή χρόνια, καθώς η Βρετανική εταιρεία 3D Bio-Tissues που εδρεύει στο Νιούκαστλ, η οποία πριν από τρεις μήνες δημιούργησε σε εργαστηριακές συνθήκες ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με ίδια όψη, υφή και γεύση με το φυσικό, ανακοίνωσε τώρα ότι έφτιαξε το πρώτο… εργαστηριακό ψαρονέφρι.

Οι ερευνητές της εταιρείας παρουσίασαν ένα κομμάτι χοιρινού κρέατος 33 γραμμαρίων που δημιούργησαν στο εργαστήριο το οποίο μαγείρεψαν μπροστά στις κάμερες και στη συνέχεια το δοκίμασαν αναφέροντας όπως και στην περίπτωση του φιλέτου ότι έχει την ίδια γεύση, υφή και οσμή με το φυσικό.

Η εταιρεία αναζητά συνεργασία με τη βιομηχανία τροφίμων ώστε να φτάσουν τα τεχνητά της κρέατα στα σούπερμαρκετ χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη γνωστή την τιμή που θα φτάσουν τα προϊόντα αυτά στα ράφια.

Η δημιουργία κρέατος  εργαστηριακές συνθήκες υπόσχεται μια ηθική αλλά και οικολογική επανάσταση αφού δεν θα χρειάζεται να σκοτώνουμε ζώα και παράλληλα θα σταματήσει η βιομηχανία της κτηνοτροφίας να αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται συνεχώς μέθοδοι δημιουργίας κρέατος στο εργαστήριο με την καλλιέργεια κυττάρων από ένα μικρό δείγμα που έχει ληφθεί ανώδυνα από κάποιο ζώο.Έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών προϊόντα κρέατος από μπριζόλες και μπιφτέκια μέχρι μπέικον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *