Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους, την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Το «ύστατο χαίρε» λένε αυτήν την ώρα η οικογένειά, οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και όλη η Ελλάδα στον συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου υποσμηναγού ξεκίνησε στις 10:30, στο Πικέρνι Αρκαδίας, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας.

Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στους ηλικιωμένους.

Στην εκκλησία υπάρχει αρκετός κόσμος, ενώ εκεί βρίσκονται και τα δεκάδες στεφάνια που έχουν στείλει οι συγγενείς, οι φίλοι, ο πολιτικός κόσμος, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία. Οι παριστάμενοι έξω από τον ιερό ναό φωνάζουν «Αθανάτος» και ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Το παρών δίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνοδεύεται από τον πρώην Υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη. «Παρών» στην εξόδιο ακολουθία και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Χθες οι γονείς του άτυχου υποσμηναγού κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σορό του παιδιού τους, ευρισκόμενοι μπροστά σε άλλη μια ακόμη τραγική παράμετρο μετά το χαμό του. Λόγω του επώδυνου της διαδικασίας, ο πατέρας του, Κώστας Τουρούτσικας αρνήθηκε να παραστεί, κρατώντας ως τελευταία εικόνα του γιου του αυτή της περασμένης Κυριακής, λίγες ώρες πριν την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ