Χαμός στη Βρετανία! Λουκέτο σε όλη τη χώρα – Ο κόσμος αντιδράει στα σχέδια για εξαθλίωση – Μόνο οι Έλληνες κοιμούνται!

Σχεδόν 500.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σήμερα στους δρόμους της Βρετανία οι οποίοι ζητούν αύξηση στους μισθούς τους.

Πολλοί Βρετανοί επέλεξαν σήμερα την τηλεργασία προκειμένου  να αποφύγουν το κυκλοφοριακό «κομφούζιο» που αναμένεται να προκληθεί στους δρόμους της χώρας.

Η γενική απεργία αναμένεται ότι θα επιβαρύνει την οικονομία με το ποσό των 200 εκατ. λιρών ενώ παράλληλα θα αναγκάσει 23.000 σχολεία να βάλουν «λουκέτο. Στους δρόμους, αναμένονται και 300.000 δάσκαλοι.Χάος από το «λουκέτο» σε σχολεία

Περισσότερα από 7 εκατ. παιδιά δεν θα μπορέσουν να κάνουν μάθημα καθώς η Γηραιά Αλβιώνα βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.

Περίπου 100.000 δάσκαλοι θα κληθούν να καλύψουν τα κενά στις τάξεις κάνοντας μάθημα ακόμη και σε 60 μαθητές, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι έχουν υποστεί μείωση του μισθού τους κατά 23% από το 2010, σύμφωνα με το σωματείο τους.

Οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές κάνουν δύο δουλειές εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ασφυκτικό κόστος ζωής.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Σούνακ ανακοίνωσε ότι προσφέρει αύξηση στους μισθούς τους κατά 5% και υπόσχεται μεγάλες επενδύσεις στα σχολεία, κάτι όμως που δεν ικανοποιεί τους εκπαιδευτικούς. «Όσοι από αυτούς δεν καταφέρνουν να βρουν δεύτερη δουλειά, αλλάζουν επάγγελμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

Εκτιμάται ότι το 85% των δημόσιων σχολείων της Αγγλίας και της Ουαλίας – περίπου 23.000 σχολικά συγκροτήματα συνολικά – αναμένεται να μείνουν κλειστά, με τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους να εξαναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι.

Εκτός από τους γονείς, εκατομμύρια εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να εργαστούν από το σπίτι καθώς δεν θα μπορούν να μεταβούν στη δουλειά τους, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.Την ίδια ώρα, τα παιδιά των δασκάλων όπως και αυτών που τάσσονται υπέρ των διαδηλώσεων, κλήθηκαν να φτιάξουν «κουτιά απεργίας» που θα διαθέτουν φαγητό και αναψυκτικά για τους διαδηλωτές. Επιπλέον, υπήρξαν μαθητές που έφτιαξαν πλακάτ, με το σύνθημα: «Φορολογήστε τους πλούσιους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *