Το έκαναν και αυτό! Κόβουν τις επιδοτήσεις από την ελληνική βιομηχανία για να τα ρίξουν στον προεκλογικό αγώνα – Κινδυνεύουν χιλιάδες επιχειρήσεις με λουκέτο

Σοβαρές αναταράξεις προκαλούν στην ελληνική βιομηχανία οι αποφάσεις του υπουργείου Ενέργειας, καθώς πλέον διατυπώνονται προβληματισμοί για σειρά κινήσεων της πολιτικής ηγεσίας. Οικονομικοί αναλυτές διαπιστώνουν ότι αντί να στηριχθεί ο κλάδος, πλέον μένει μόνος του μέσα στην ενεργειακή κρίση και ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, ενώ εκτιμούν ότι το σβήσιμο των φουγάρων και τα λουκέτα είναι κοντά. Άλλωστε η ελληνική βιομηχανία δεν έτυχε της στήριξης των Ευρωπαϊκών ή των βιομηχανιών των ΗΠΑ και καλείται να επιβιώσει πληρώνοντας τη συγκριτικά ακριβότερη ενέργεια.

Όλα αυτά την ώρα που οι ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν ρίχνουν μεγατόνους για τη στήριξη της αμερικανικής βιομηχανίας και των θέσεων εργασίας, ενώ σε ανάλογες κινήσεις προχωρούν τόσο η Γερμανία, όσο και η Γαλλία για να κρατήσουν τις δικές τους βιομηχανίες. Όλες οι οικονομίες ξεκινούν μέτρα στήριξης της βιομηχανίας, ωστόσο στην Ελλάδα δεν φαίνεται κανένα ανάλογο μέτρο, αλλά το αντίθετο. Αντί για στήριξη από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, βλέπουν τον υπουργό να ανακοινώνει το τέλος της, καθώς κόβει την επιδότηση του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο που μόνο αποτέλεσμα θα έχει να τις κλείσει, καθώς το ενεργειακό κόστος είναι πλέον αβάσταχτο.

Μάλιστα είναι ξεκάθαρο ότι οι επιδοτήσεις κόβονται από τη βιομηχανία για τον Φεβρουάριο προκειμένου αυτά τα χρήματα να διατεθούν για προεκλογικές εξαγγελίες, χωρίς να υπολογίζεται το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Το δε προεκλογικό κλίμα παροχών είναι ξεκάθαρο καθώς μέσα σε λίγες μέρες ο Θ. Σκυλακάκης πρόβλεψε ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα έως 700 εκ. ευρώ και στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πρόγραμμα στέγασης με χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους και επιδοτούμενη ανακαίνιση κλειστών κατοικιών, και ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης την καταβολή πασχαλινού επιδόματος όχι μόνο σε ευάλωτους αλλά και σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *