Καταρρέει η Δύση! Πόλεμος και ψευτοπανδημίες διέλυσαν την οικονομία – Οργανωμένο σχέδιο για φτωχοποίηση των λαών

Η υπνοβατούσα Δύση, όπως πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να κάνουμε μια ιστορική αναλογία, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι όλα τα στοιχεία που συγκροτούν έναν συστημικό κίνδυνο υπαρξιακού χαρακτήρα έχουν ενεργοποιηθεί.

Γεωπολιτικές εντάσεις όπου η «hard power» της Δύσης έχει να αντιμετωπίσει αξιόλογους αντιπάλους, αρχής νεγομένης απο τη Ρωσία.

Στην οικονομία, το σκάσιμο της φούσκας το μοχλευμένων αξιών των περιουσιακών στοιχείων θα προκαλέσει κατάρρευσή τους σε έναν Αρμαγεδδώνα που θα συμπαρασύρει τα πάντα.
Η Ασία από την άλλη έχει το μέλλον που της υπόσχεται η στρατιωτική ισχύ της, αλλά και η σύνδεση των οικονομιών με πραγματικές αξίες, όπως ο χρυσός ή τα ενεργειακά προϊόντα – κυριαρχία στη αγορά των εμπορευμάτων θα αλλάξει το καθεστώς των διεθνών εμπορικών συναλλαγών.
«Ο κίνδυνος υπερβολικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι κάτι άλλο από προάγγελος καταστροφής», λέει ο γνωστός καθηγητής Kenneth Rogoff.
Στο Νταβός επισήμανε επίσης:

«Η Ιταλία είναι εξαιρετικά ευάλωτη.
Αλλά αυτό θα μπορούσε (σ.σ. η φούσκα του χρέους) να σκάσει οπουδήποτε.
Το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί μαζικά μετά την πανδημία: δημόσιο χρέος, εταιρικό χρέος, τα πάντα».
Ο Rogoff θεωρεί θαύμα που απετράπη μια οικονομική κρίση το 2022, αλλά οι πιθανότητες ενός μεγάλου ατυχήματος μειώνονται καθώς οι καθυστερημένες επιπτώσεις της προηγούμενης σύσφιξης τροφοδοτούνται.
Όπως είπε ο Rogoff:
«Ήμασταν πολύ τυχεροί που δεν είχαμε μία παγκόσμια συστημική κρίση το 2022 και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε… ευλογημένοι, αλλά οι πιθενότητες να εκδηλωθεί εξακολουθούν να είναι υψηλότερες και ο κίνδυνος συνεχίζει να αυξάνεται».
Στο σκοτάδι κρύβεται επίσης ένα μέγεθος: τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία έναντι των υποχρεώσων που είναι σχεδόν 500 τρισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του σκιώδους τραπεζικού συστήματος στο 46% του συνόλου.

Ο σκιώδης τραπεζικός τομέας περιλαμβάνει συνταξιοδοτικά ταμεία, αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό σε ρυθμιστικές υποχρεώσεις.
Η σκιώδης τραπεζική σε ένα χαοτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν υπόκειται επίσης στους συνήθεις κανόνες της αγοράς.

Επομένως, κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η πραγματική θέση για ένα περιοουσιακό στοιχείο ή οι απώλειες.
Αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται στο σκοτάδι όταν πρόκειται για την αξιολόγηση των πραγματικών κινδύνων του συστήματος – πόσο μάλλον για την κατανόηση και την αντιμετώπισή τους.
Και κανείς δεν γνωρίζει την έκταση της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων.
Αλλά αν έχουν αναπτυχθεί σύμφωνα με το χρέος και επίσης με βάση το σκιώδες τραπεζικό σύστημα, θα μπορούσαν εύκολα να ξεπεράσει σε αξία τα 3 τετράκις εκατ. δολάρια.

One thought on “Καταρρέει η Δύση! Πόλεμος και ψευτοπανδημίες διέλυσαν την οικονομία – Οργανωμένο σχέδιο για φτωχοποίηση των λαών

  1. Eίναι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι………….η Pfizer
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΤΟΣ

    ΠΡΟΣΤΙΜΑ 10 ΔΙΣ δολαρίων! Η ιστορία των θεμάτων της Pfizer, των νομικών παραβάσεων, των προστίμων και της απευθείας διαφθοράς είναι μακρά .

    https://twitter.com/justin_hart/status/1619543512697151488?cxt=HHwWgIDRyc-P4_ksAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *